Krupicové halušky do polievky fotorecept

pustaPusta, 10 ročné dievča, Bratislava, 3. júla 2011 19:16
Ďalšie jej recepty »

Krupicové halušky do polievky (fotorecept)Foto: pusta

Krupicové halušky patria u nás medzi obľúbené vložky do polievok, najčastejšie ich dávam do domácich mäsových vývarov a do rôznych zeleninových polievok.

20 min
príprava
20 min
na 90 °C

Suroviny

rozpis na jedno vajce:
1 ks
2-3 plátky zmäknuté čerstvé (20 - 30g)
alebo:
1 PL kopcom (alebo , kačacia alebo husacia masť)
p.p
1000 ml
alebo:
 rovnaké množstvo neosolenej vody

Postup prípravy

  1. 1

    Do misky rozklepnem vajce, ktoré dobre rozšľahám vidličkou. Nesolím, aby halušky neboli tvrdé. Pridám plátky zmäknutého masla.

    Krupicové halušky do polievky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rozšľahané vajce, rozmiešané so zmäknutým maslom, zasypem jemnou detskou krupicou a postupne pomocou vidličky spracovávam na mäkšie cesto. ak je cesto veľmi mäkké, pridám ešte krupicu až dosiahnem požadovanú konzistenciu. Ak to s krupicou preženiem, uklzne mi ruka a nasypem jej viac pridám ešte tuk.

    Krupicové halušky do polievky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto nechám aspoň 15 - 20 minút postáť, aby krupica nabobtnala. Potom malou lyžičkou namočenou v horúcom vývare odkrajujem menšie halušky, ktoré vkladám do vývaru alebo do horúcej bublajúcej vody. Vývar nesmie vrieť, len "bublá". Stiahnem plameň, hrniec s polievkou a vloženými haluškami prikryjem a nechám len tiahnuť pod pokrievkou asi 15 - -20 minút..

    Krupicové halušky do polievky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotové halušky vkladám do horúcej polievky a ihned podávam. Podľa môjho názoru sú halušky zavarené do vývaru chutnejšie ale do zeleninových polievok ich zavarím bud do horúcej bublajúcej vody alebo priamo do polievky. Krupicové halušky robené s bravčovou masťou sú nadýchanejšie.

    Krupicové halušky do polievky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto na krupicové halušky do polievky zarobené s bravčovou masťou, postup v príprave je identický ako pri použití masla.

    Krupicové halušky do polievky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polievka z mäsového vývaru s krupicovými haluškami s bravčovou masťou. Vždy si zavarím čerstvé halušky, nenechávam ich odložené vo vývare, lebo ním nasiaknú a sú potom obrovské. Najprv vždy zavarím jednu halušku, či sa nerozpadá.Ak áno cesto ešte zahustím krupicou a až potom pokračujem v zaváraní. Ak mi cesto zvýši, prikryjem ho foliou a odložím do chladničky. Ak urobím veľké haulšky, podávam ich ako prílohu k mäsu na šťave alebo k zelenine na šťave,

    Krupicové halušky do polievky (fotorecept) - obrázok 6
ohodnoť recept:
Hlasovalo 11 ľudí (3,1 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist