Veselý zážitok z nedeľného obeda!

stefanm - fotkastefanm, 2. februára 2015
Po mesiaci smútku, 29.12. sme pochovali moju mamku (86), som sa zase z chuti zasmial túto nedeľu.

Na nedeľný obed som z príležitosti osláv mojich narodenín pozval dcéru s priateľom a syna. Hovädzí vývar s domácimi rezancami chutil výborne aj malému synovi dcérinho priateľa, ktorý si k rezňu so zemiakmi miesto pripraveného kompótu poprosil kyslú uhorku. Keď som mu ju dal tak chcel k tomu aj nálev, že on to miluje! Neviem čo sa vo mne vtedy ozvalo, ale slovíčko „nálev“ vo mne v milisekunde vytvorilo spomienku na scénku zo starej humornej relácie Možno príde i kúzelník kde referent Kubrt (p.Lábus) prežíva svoj „ťažký týždeň“, keď mu telefonicky oznámia, že: „Neprišli gumičky“. A tak som malému, zo srandy, povedal: „Nálev nie je. Neprišli gumičky“. Čumel na mňa s nechápajúcim výrazom v očiach a zaseknutým úsmevom na tvári a nerozumel tomu. Obrátil sa k svojmu ockovi a on, pretože jeho zamestnanie je herec, sa v momente vložil do situácie a zdvihnúc imaginárny telefón,československou rečou pokračoval: „Cože? Neprišli gumičky? A to mi říkáte len tak? Dejte mi Hrachvou! Hrachova jak to, že neprišli gumičky? Cože? Dejte mi Hybrise. To je Hybris? Tak vy o tom už viete?! A co na to počítač? Že mlčí?? Tak z toho mě može dostat už jedine Staník (p.Kaiser). Zavolajte Staníka“!

Jeho syn prešiel pohľadom po tvárach nás všetkých a nevedel čo sa deje. Naše kútiky úst ozdoboval úsmev, ktorý sa postupne menil v nekontrolovateľný rehot keď situáciu pochopil aj môj syn, ktorý vstal, zobral do ruky fľašu s uhorkami a perfektne predviedol „Kubrtom“ požadovaného Šotka, Donalda aj Čulibrka, zakončil to neskutočným Ozembuchom a skončil poležiačky na podlahe.

Trištvrte hodiny sme sa nevládali prestať rehotať. Malému sme scénku museli prehrať na Youtube a jedlo si postupne ohrievať v mikrovlnke aby sme sa, cez potláčaný smiech, ako-tak najedli a mohli si dať kávičku a jablkový zákusok.
Vďaka ti starý dobrý zábavný program za krásnu chvíľku šťastia a smiechu. Kam sa hrabe „Horná Dolná“?!?!?
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
tak to muselo byt perfektne :-)))))))))))
a s poslednou myslienkou sa uplne stotoznujem, aj ked som videla iba ukazky
perla61
No tak neviem? Aj mne sa "Kubrt veľmi páčil, ale Horná Dolná je podľa mňa tiež výborná. Ocenia to asi lepšie naše deti a vnuci.
hubata
Ja teda neviem ale aj moji rodičia + starí rodičia pozerali s nami dvojicu Lábus-Kaiser a bavili sme sa všetci mladí či starí. Ale bolo to naozaj vtipné, tie sobotňajšie večery nemali chybu, bol to humor ktorý nikoho neurážal, čerpal zo života preto mu každý rozumel. A pritom sa nedali okukať, lebo príležitosť dostali aj iní: Lasica-Satinský, Bohdalová-Menšík, Krajíček-Hlaváček, Nárožný ...... speváci nielen od nás, ale z celého sveta. Mne vôbec nepríde vtipné napr. video kde zaspáva decko nad tanierom, alebo ako spí obkrútené pytńom. Podľa mňa to bolo o tom, že herci boli tí ktorí mali talent a nie tí, ktorým to otecko vybavil. To isté ale speváci: spievali tí ktorí mali talent a nie tí čo sa potrebovali zviditeľniť lebo majú na to peniaze. Každý dostal príležitosť sa aj vo svojej oblasti ďalej vzdelávať, lebo len talent niekedy nestačí. Ale dnes? Spieva dcéra podnikateľa hoci hlas nemá, hrá herec ktorého vidíme v ďalších 3-4 seriáloch, pritom účinkuje v 2-3 reklamách až skolabuje v nemocnici lebo vie že populárnym zajtra už nebude a nebudú ani euráčiky na takú životnú úroveň na akú si zvykol.
kuchticka
@stefanm , vitaj nazpat :-)))
Je tu smutno a pusto bez znamych tvari a "starych" dobrych varechacov. Iba @pusta sa tu naucila ucinkovat bez obmedzenia a na jej vykony nie sme zasa tak zvedavi.
braxi
"Malému sme scénku museli prehrať na Youtube" ...prosím daj link,aj ja to chcem vidieť...
radost
aaa..veselo je mi..idem ja do kuchyne..bo mi dá muž padáka..:-)
hannah22
spomienky... tiež si to rada pozriem, ešte že máme you tube, už tam chodím na recepty, je dobre že si odovzdal štafetu humoru mladším....
kuchticka
@stefanm - dakujem, poptrebovala som sa zasmiat.
Dodatocne - prijmi uprimnu sustrast. :-((.
Vcera som si to od radosti, ze ta tu zasa vidim, ani neuvedomila.
stefanm
@kuchticka dakujem. Pri vybavovani pozostalosti a dedicskeho konania tu zaživam tolko veselých príhod, že nemám priestor na trúchlenie a smútok. Napríklad: na účet, na ktorom som zablokova všetky finančné pohyby do ukončenia dedičského konania kľudne prijali jej dôchodok za január, ktorý jej bol zaslný zo sociálneho úradu! Alebo do jej bytu, kde sa prestahoval zatial môj syn, prišli na kontrolu dvaja pracovníci sociálky, že ako sa o ňu starám keď na ňu poberám opatrovatelský príspevok, ktorý mi oni sami na treti deň po jej úmrti písomne zrušili. Je to smutné ale my s mnželkou sa na tom zabávame a tak ten smútok od seba odhaňame. Pozdravujem ťa a pretže ja sa rád necham počit, lúčim sa s tebou obľúbeným pozdravom klasičky tejo stránky, urite pochopíš koho, ...."a prajem pekný deň".
amelie
drž sa, @stefanm , úrady sú plné protekčných blbov... no, neviem, či sa proti tomu dá bojovať, ale želám ti dobré nervy a PORAZ ICH...
amelie
... aby som ťa trochu utešila: vo Francúzsku je to presne to isté, francúzski úradníci sú na "blejtí"... ale žandárov a policajtov majú dobrých a slušných na rozdiel od slovenských...



 



TOPlist