Varecha

svetlana9 - fotkasvetlana9, 1. júla 2011
V roku 1994 som bola hospitallizovaná asi 8 dní pre operáciu. Keď som sa vrátila domov, manžel ma cúvajúc smerom do kuchyne a kývajúc ukazovákom smerom k sebe "volal" do kuchyne. Zľakla som sa - že deti niečo vyviedli za mojej neprítomnosti. Nič také - on otvoril tretí šuplík na linke, vybral z neho varechu a slávnostne mi ju podal do ruky so slovami :"odovzdávam Ti toto žezlo, už mám varenia dosť." Tie naše decká museli byť riadne náročné na stravu, keď to už po týždni vzdal.
@zareaguj


Diskusia k článku

hubata
Podľa mňa chlapi sú preto dobrí kuchári že varia 1 x do týždňa: to ako keby že ja si vezmem rebrík a našroubujem žiarovku. Tiež je to pre mňa zábava keď to robím len 1x. To vtedy nemusia šetriť, vykynožia všetky lepšie a drahšie suroviny - ja by som napr. z jedného gulášu môjho muža navarila ďalšie dva obedy. A to je to umenie: uvariť jednoduché jedlo tak, aby sa všetci najedli, aby to veľmi nestálo, aby mi zostal čas aj na iné veci. Keď muž dá napr. do gulášu 2-3 druhy mäsa, hríby, zelenú papriku - to sú veci dobré samé o sebe. Ale nech skúsi urobiť takú chrenovú alebo zemiakovú omáčku aby sa všetci len tak zalizovali. To už nedokáže!!!! (psst a ešte tie kachličky a šporák v kuchyni keby mal po sebe umývať, tak je hneď po kuchárovi a stane sa z neho športovec pri televízii).
svetlana9
@hubata - a môj otec keď varil - tak cibuľové šupky a rezance /po trnavsky slíže/ boli aj na posteliach. Ale škvarkové pagáčky vedel robiť najsámlepšie - xi



 



TOPlist