Skleróza - matka turistiky

rea1 - bez fotkyrea1, 4. augusta 2014
To vravieva kolega (ahoj, Mirko) a ja sa pod toto jeho tvrdenie môžem iba podpísať. Plným menom i titulom. Lebo:
Normálne veci nestrácam, kľúče, mobil (ten síce pravidelne zabúdam v práci, ale nestratí sa tam, počká ma do nasledujúceho dňa, prípadne aj víkend tíško prespí v stojane čičotoje), dáždnik – nestrácam a nezabúdam v mhd ani inde. Nákupy, to je iné, idem cez trh, lístok s nákupným zoznamom v hrsti, toto, hento, onô a mlieko k tomu. Nakúpim, zaplatím, snažím sa jednou rukou odložiť peniaze, druhou nákup a odchádzam spokojná sama so sebou. A pani pri pokladni mi hovorí: ešte si mlieko vezmite. Síce neviem, odkiaľ ona vie, že som aj mlieko chcela ale veď ma tam poznajú ako falošnú päťkorunáčku, možno preto. Alebo je dotyčná Erika stará čarodejnica a vidí na 7 cólov do kameňa, nieto ešte do mojej hlavy. Ale kupovala som ho, je mi to jasné, pamätám si, tak jej spokojne zamávam nákupným zoznamom a hovorím: mám napísané, kúpila som, nezabudla som, s úsmevom okolo celej hlavy, lebo nezabudnúť, to je pre mňa úspech. Ona len tak unavene pozrela a hovorí - no dobre, tak si ho teda aj vezmite. Nechápavo sa pozerám a sviňa mlieko sa na mňa škerí stojac vedľa pokladne. Ako vravím – čistá sviňa. Ale zabudla som si raz čosi ... no, proste, vyplýva z toho ponaučenie: když jste blbej, tak si pište, taky to tak dělám. A keď si napísať nemôžete, aspoň sa neponáhľajte!!! Tento príbeh som písala vo vtedy aktuálnom čase a prepisovať všetko do minulého času sa mi nechce, veď vy ste múdri ľudia a skúsení, tak to pochopíte.

Tu, hľa, je opis mojej cesty od notára. Už dlhšiu dobu niečo naháňam (výnimočne nie chlapa, hoci by sa hodil) a potrebovala som k tomu notárske zápisnice k dajakým mne poslaným dokladom. Vylezúc od notára, šťastne si všetko konečne hotové pritískajúc k prsiam vo veľkej bielej obálke, ľahšia o takmer triapol tisíca Sk, prchám smerom k zamestnávateľovi. A myslím si - prase nenažraný - ešte mám chvíľu čas, skočím si k mäsiarovi niečo kúpiť. Skočila, kúpila. A vedľa v pekárni dva rožky k tomu. Prídem do práce, asi 300 metrov, prejdem cez vestibul, výťah, chodba, schodište, dej graduje a zrazu zistím čo? No samozrejme, rožky mám, syr od mäsiara mám, kabelku mám, obálku od notára s komplet dokladmi - nemám!!! Otočila som sa ako na obrtlíku, rožky v igelitovom sáčku len tak zaviali, prebehla chodbu, výťah ešte nestačil zavrieť dvere, vo vestibule som predbehla otáčajúce sa dvere a ponáhľala som sa nazad. Už roky hlásam, že žena po dosiahnutí určitého veku a hlavne výtlaku by nemala na ulici behať. No trt. Otlčené rohy ulíc, babičky o barlách zrazené k zemi a iná spúšť po mne zostávali. Ryha v asfalte, žížnivá čára, volajte ma Speedy Gonzales. V pekárni - nič. Keby mi odmerali tlak, praskne tlakomer. Prídem k mäsiarovi, pozerám tam, kde som stála - nič. A predavačka, tesne predtým ako ma stihlo poraziť, hovorí: máte to tu, mladá pani(!), sem som vám to schovala, tu si ľudia často zabúdajú veci. No bodaj ťa zohlo!! Samozrejme, že zabúdajú, keď tam majú taký blbý kút pri pokladnici, kde si každý položí tašku, príp. obálku od notára, a potom myslí už len na to žrádlo a na ostatné zabudne. Tri dni som sa z toho spamätávala - ale nie, som zvyknutá, ale keby som to bola stratila, tak ma prdne. Nie pre tie peniaze, hoci aj to by ma žralo, to by som brala ako trest za blbosť, ale u toho notára ma už poznali ako falošný päťkorunák, bola som tam 4x, lebo som vždy niečo - čo? No čo asi - poplietla alebo zabudla. :-))) Tam by už zo mňa mali načisto hokej.
A písal mi kedysi môj kamarátsky Bobo o svojej kolegyni: teta či babka čiktotobol ju poprosila, že keď pôjde do drogišky, aby jej kúpila čaj na posilnenie pamäte. Tak deva zakúpila, aj iný tovar zakúpila, veď drogiška, samé užitočné veci tam nájdeš, zaplatila, vzala tovar a keď odchádzala z obchodu, pani od kasy za ňou kričí na celú predajňu (plnú národa, samozrejme. Samozrejme, lebo keby nič, tak bude obchod prázdny, ako ináč): mladá pani, ten čaj proti skleróze ste si tu zabudli! No mohla som ja u toho masára aj takto dopadnúť.
@zareaguj


Diskusia k článku

smejkad
:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
ja som myslela, ze uz sa viac rehunat nebudem, ale dvihas latku kazdym prispevkom, si trieda @Rea1 :-)))))))))))))))))))))))))))))))))
rea1
@smejkad , keď si spomeniem na ten cval, ako som sa hnala ako cvok späť do obchodu, dobre sa bavím aj ja - teraz. Ale poviem ti, že vtedy by sa mi krvi nebol dorezal a tie výrazy, ktoré som cestou tam od napätia a cestou nazad od úľavy, túliac sa k dokladom používala ... no hrúza, des. :-)))
frezia68
Len som tu stručne nakukla,zdravím @Rea1 (zas si hladná,keď tak dobre píšeš? Veď vieš,o čom hovorím,nie? ) :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
rea1
@frezia , síce neviem, ale nevadí, keď zabavilo, to je hlavné. veď všetci poznáte moje motto: bez smiechu je to horšie! :-)))) ale boli to šoky, to mi ver. :-) jana
afataga
:-))))))) hahaha, len ci maju u toho masara aj klobase proti sklenenej roze :-)
smejkad
to ti verim :-)))
ked veci dobre dopadnu, clovek sa potom neskor schuti pobavi, ale zazit este raz by to veru nechcel nik :-)
zobrala som si z toho este jednu vec - nie vsetci ludia su svi.... :-)
a este moj postreh spomedzi riadkov - co zasejes, to sa ti vrati, nevedno kedy, nevedno odkial, ale vrati :-)
palec hore @Rea1 :-)
abdul
A skromná otázočka : Tí okolo teba, neskončili niekedy občas na psychoške v sieti ? Veselé to s tebou isto bolo, ale nie každý má tú správnu konšteláciu buniek.
Ako obvykle, fajn čítanie.
smejkad
ze spravna konstelacia buniek :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
rea1
@abdul , ono to so mnou nie je jednoduché ani teraz, hoci ... v práci som mala šťastie na niekoľko dôkladne uderených šéfov, takže to väčšinou bolo o.k., hlavne ten posledný bol fajn. keď som ho oslovovala vaše blahorodie,šerife, náčelníku alebo "vaše vysokoprevoschoditeľstvo - slniečko naše jasné", ani mu to nevadilo, bavil sa. to bol super šéf, chápavý, ľudský, uznanlivý a hlavne samostatný, neotravoval ma, väčšinu vecí si robil sám (ale fuj, no hanbi sa, čo si to chcel povedať). mamička áno, tá zo mňa bola intenzívne na nervy, chúďa moje, až keď začal vystrájať môj najmladší syn som čiastočne pochopila, čo som na jej slušnej duši páchala za zločiny. nuž, chaos a bláznivosť sú moje druhé mená, s tým už nič nespravím. :-)))
smejkad
@Rea1 , ty si jedna genialna osoba a skutocne mas dar od boha podat cokolvek sposobom, ktory nie len potesi :-)
martina0812
Rea, chaos a bláznivosť mi stále znejú lepšie ako nuda a profesionalita. S tými prvými je viac srandy!!!
smejkad
no, mam pocit, ze napr aj StefanM ma tu spravnu konstelaciu buniek :-)))
margaretka28
no dobre som sa pobavila a spomenula som si- vždy ráno, cestou do práce počúvam v aute rádio, raz dali poslucháčom otázku, že aký najvačší trapas sa im prihodil a ozval sa im jeden vodič autobusu odniekial z Oravy, že raz viezol zájazd do Bulharska a na hraniciach pri kontrole zistil, že si doma zabudol komplet doklady......tak potom asi 4 hodiny počúval frflanie nasr...dených účastníkov zájazdu, až kým mu tie doklady brat nepriviezol na hranice :-)
rea1
@margar étka, to určite každého potešilo, najmä, ak bolo vonku tak 297°C :-))) ja som raz išla do maďarska, tiež so zájazdom, takým nákupným, od mamy z práce. autobus plný jej klebetných kolegýň. a na hraniciach som zistila, že nielen pas nemám, ale ešte aj občianku som už mala prepadnutú. takže čo? takže nič, šofér ma veľmi ohľaduplne vyhodil a ja som išla domov stopom. ešte, že to bolo len z Rajky. :-)))
margaretka28
s tým prepadnutým občianskym má skúsenosť aj moj brat, raz išli s kolegami do Srbska autom, prešli pekne Madarsko a na srbských hraniciach to museli otočiť, lebo jeden milý kolega mal prepadnutý občiansky a samozrejme ho dalej nepustili....
hubata
Môj muž bol na pase bez fúzov, ale ani sme si to doma neuvedomili že si nechal narásť švihácke fúziky. Samozrejme za socíka to bolo prísne a tak ho colník najprv popoťahoval za fúzy či sú pravé a keď zistil že držia - poslal ho kúpiť z hraníc do vnútrozemia žiletky a fúzy oholiť. A tak celý autobus vítal môjho muža keď sa objavil po dvoch hodinách celý doškriabaný, červený od hanby - ale oholený. Potom sme už odštartovali do Györu bez problémov.



 



TOPlist