Rybací festival v Tata

remy - fotkaremy, 23. októbra 2017
Rybári iste poznajú veľký festival v krásnom maďarskom meste Tata. Festival začal ukážkovým výlovom rýb so sieťou a pokračoval hudobno - zábavným programom. Samozrejmosťou bol aj gastronomický zážitok, väčšinou z rybacích pochúťok. Zaujala ma "maďarská lokša". Domáci názov pre túto pochúťku je v preklade zemiakový langoš - krumplilángos. Zaujímavá bola aj príprava. Lángoš sa totiž žehlil na piecke. Nech je to ako chce, chutil výborne!
@zareaguj


Diskusia k článku

kukulienka71
Zaujal si ma, @remy , svojím príspevkom. Tata je jedno z najkrajších miest, ktorí poznám a rada tam chodím pre neopakovateľnú atmosféru. Koná sa tam celoročne mnoho akcií, táto sa iste bude páčiť aj manželovi - rybárovi. Vyžehlený lángoš to je atrakcia, ktorú si nechcem nechať ujsť:-) Ďakujem za tip, pekný deň!
remy
@Kukulienka71 (30.10.2017 10:31)

Tata je naozaj krásne mesto, oplatí sa vidieť a rybací festival aj zažiť. Je plný chutných, nielen rybacích pochúťok. Maďarská štrúdla je báječná. Po zahryznutí do jednej z najobľúbenejších, makovo-višňovej som si išiel kúpiť kávičku, tam sa na mňa podozrivo usmievali. Mal som totiž biele fúzy z práškového cukru :-)
Pekné miesto je aj Velence, ideálne pre rybárov, ale aj cykloturistov a samozrejme aj pre ochutnávačov dobrého jedla. Tam sme si dali sumca, jedného v celku upečeného. 2 hodiny som sa nedokázal pohnúť ;-)


1x ersie
kukulienka71
@Remy (30.10.2017 17:18)

fantázia mi pracuje na plné obrátky ako si to teraz predstavujem:-)) Vítam tvoje turisticko-gurmánske zážitky obohatené fotkami. Škoda, že si nedal tú s fúzami:-DDD



 



TOPlist