Roztržitosť.

tatranka - fotkatatranka, 3. apríla 2012
Varila som kuraciu polievku a vlastne som už končila.Vedľa sa prevárali rezance do nej. Pripravila som si cedidlo na precedenie a namiesto rezancov som precedila chutnú kuraciu polievku.Na cedidle ostala zeleninka a kuracie kúsky. !!!! Aby som situáciu ako tak zachránila a manžel aby o mojom prehrešku nemal ani potuchy,chytro som dala variť kurací bujón a zachránenú zeleninu s kuracími kúskami som šupla do vývaru.Manžel síce pohmkával,že polievka je akási iná,ale tajomstvo som vyzradila až po dlhšom čase.
@zareaguj


Diskusia k článku

cistinka
Tatranka stáva sa.....Mne takto môj bývalý domáci vylial z hrnca čerstvo vytopenú masť, myslel, že je to špinavá voda, že som hrniec dala odmočiť. Natrela som mu chlieb lekvárom aby si to dobre zapamätal :-)
evanaaa
Jej, @tatranka , to mi je ťa ľúto, viem si predstaviť tvoju prekvapenú tvár ( alebo nahnevanú?), že si sama seba dobehla, ale pekne si situáciu zachránila.
@cistinka , aj ty si musela byť nas....pardon, nahnevaná, ale muža si vytrestala, aspoň si zapamätal?
violetacamorova
Tatranka, ty si musela byť veľmi zamyslená, mňa by asi šľak trafil, ale stalo sa mi už niečo podobné, rozumne si to zachránila aspoň ako sa dalo....
babav
Vynasla si sa ,aj ked tej vybornej polievocky bola skoda .To sa zvycajne stane ked clovek v kuchyni... co len na chvilku...strati koncentraciu . Ruky pracuju automaticky a myslienky su vedla.

margaretka28
To sa stáva. Ja si spomínam na jedny Vianoce, kedy naša mama zabudla posoliť rybu.Spomenula si až ked bola vypražená. Bola vtedy nešťastná,že takto pokazila štedrú večeru,ja som zobrala soľničku a všetku rybu som posolila takú hotovú.Všetci boli po celodennom pôstení vyhladovaní a rybu zjedli tak, ako bola a nikto si nič nevšimol.Iba na druhý deň,ked otec dojedal posledný kúsok,poznamenal, že sme ju mohli urobiť trošku slanšiu.A ja mu hovorím: tati ved len pred chvíľou si jedol koláče a teraz zasa rybu,ty to tak kombinuješ,že už ani nerozoznáš čo ako chuťí....to už mama nevydržala a začala sa smiať a všetko mu povedala.Doteraz nato spomíname každé Vianoce.
tatranka
Som rada,že nie len mne sa takáto rotržitá nehoda stala.No ešte dlho mi bolo ľúto tej chutnej polievočky pretečenej dole výlevkou.
hubata
Aj moja babka sa spamätala až keď jej z polievky mrkva padala do kýbla pre svine ..... no to je tak keď človek robí aj dve roboty, ešte toto a potom ešte aj na koláčik si zarobíme .....
Poznáme to všetky ženy @tatranka nemysli si ......
evanaaa
Dcéra jednej mojej známej zasa vyliala huispeninovú vodu po uvarení, lebo jej mama musela odbehnúť a kázala jej vypnúť, ak bude mäso mäkké. Mäso, kože a zelenina sa uvarili, tak zbytočnú vodu zliala. A bolo po huspenine, ale aspoň niečo im zostalo, kosti na obhrýzanie a zelenina k tomu.
sportak
Tatranka, to chce kľud. Hlavne že sme zdraví. Ja som raz upiekol nádherný chleba, bohužiaľ bez štipky soli.
garanco
To by ma v prvom momente asi rozpučilo od zlosti a použila by som pri tom aj nepekné slová. Moja chyba v kuchyni ma vie poriadne nahnevať, ale po predýchaní to prejde. @tatranka každý máme svoje malé tajomstvá...:-))
pacik
V piatok večer som upiekla celozrnné bagety na raňajky. Ráno som ich natrela Flórou, na to mozzarellu a ejha...po prvom súste som bola hneď doma, spamätala som sa, že som do cesta šupla množstvo cukru ako do sladkých lúpačiek. No zjedli sme, manžel hrdinsky tvrdil, že veď sa to dá...
morenajea
Mne sa zase podarilo v rúre spáliť štedrovečerného lososa. Tak sme nakoniec smažili krabie tyčinky :) Síce to bola vtedy tragédia, ale dnes sa na tom schuti zasmejeme.
mojack
Ako vždy- je to super- ako sa my gazdinky vieme rýchlo zachrániť ako aj teraz len pri polievočke.
eva53
mne sa až 2x v priebehu mesiaca podarilo spraviť bublaninu a piškótu so soľou miesto cukra,aj sa mi zdalo že je nejaký iný,no nenapadlo ma ochutnať. Bolo to v dobe,keď som prišla o prácu ,ale naučila som sa že piecť mám iba keď som v pohode a nič ma netrápi,lebo to nedopadne dobre. Ale odvtedy mám pre istotu napísané kde je cukor a kde soľ.
hannah22
.... stáva sa, ja som raz ráno osolila rannú kávu mojej mame, dlho dlho som sa hanbila za túto roztržitosť .... :))
tatranka
Tieto vaše malé trable,by som bola potrebovala počuť vo chvíli,v momente,keď sa situácia odohrala.Už po hodinke som sa na celú situáciu pozerala ináč. No @babav má pravdu.Je to daň za nekoncentrovanosť.Dávam si už veľký pozor,hoci sem tam sa mi stane malý prehrešok.A hlavne,ako píše @sportak to chce kľud.
elisticka
Martuska veru skoda polievocky...ale aj mne mama vyliala cukrovu vodu z 3 kg cukru co som dala zovriet ked som robila marhule:-))) no co uz zakonzervovala odpad:) a nestava sa to "zalubenym" :-)))
bozulka
Veruže si sa vynašla veľmi šikovne,mne by sa asi zatmelo na dlhú dobu a manžel by bol bez obeda...Nerob si z toho nič,ja by som písala asi do rána čo sa mne prihodilo za tých vyše 50 rokov manželstva...:-))
anina43
@bo žulka aj mne, bolo by to čítania aj smiechu, no vtedy mi do smiechu nebolo, kdečo sa mi rozvarilo, prihorelo, zhorelo, vykypelo, rajničky skončili v smetiach, z utierok chýbali rožky, plezgúre na pokožke, kysnuté pečivo sice krásne, ale tvrdé ako skala, z palaciniek trhance, z vianočneho file fašírka, varenie, pečenie to boli pokusy a maličké nedonosené chlapčiatko k tomu, ktoré bolo treba nakrmiť každé 2 hod., vyvešať vonku prádlo a čo sa dialo medzitým si možno len domyslieť. No pamätám si, vždy keď sa mi niečo nepodarilo boli špagety, aby môj manžel neumrel od hladu a na nich hocičo, čo bolo k mániu. bývali sme v slobodárni, kde nás bolo veľa manž. párov, dlhá chodba, dvere väčšinou pootvárané, deti sa hrali vonku a mladé ženy prali, varili, ratovali čo im priháralo, bol to krásny svet mladosti, ktorý sa nám vráti v spomienkach práve pri nehodách v kuchyni, vďaka tebe Tatranka a ďalšim diskutujúcim sa mi vybavili pred očami rôzne teraz milé, vtedy katastrofické scenáre, ktoré môže napsať len sám život
tatranka
Predpokladám,že každá aj tá najšikovnejšia aj najopatrnejšia gazdinka prežila už pri varení nejakú nehodu a niektoré aj malý horor.Najmä v začiatkoch,keď aj zásmažka bola pre mňa rébusom. No všetko to odišlo do zabudnutia a tento príbeh s polievočkou je už o niečom inom.Výdatná polievka v odpade!Hlava,ktorá sem tam aj zabúda, / vraj už mám na to roky/,a viac robôt,ktoré som niekedy robila ako sa vraví,ľavou zadnou,už teraz aj trvajú. No varenie aj pečenie ma zatiaľ teší,hoci tiež cukrujem sem tam,keď mám soliť a naopak.ďakujem za vaše milé a aj veselé príhody.
irenaw
a nie len gazdinky sú roztržité, niekedy aj stravníci. pred pár rokmi svokruša postavila polievku, chvíľku sa varilo, zrazu telefón a musela utekať. vypla polievku a odfrčala. svokor prišiel hladný z práce, naložil si polievku, zamyslený ju aj zjedol a odišiel do izby. keď prišla svokra domov, len skonštatoval, že sa mu zdala tá polievka nejaká iná :O).
martamm
Mne sa raz podarilo uvarit v kuchte zemiaky bez vody....To bol smrad, ked som kuchtu otvorila...
isabel1
Aj mne sa to stalo,že som si do kávy dala soľ.Dôvod je ten,že dávnejšie to bol cukor kryštálový teraz je krupicový,podobný ako soľ.Aj moja mamka sa rozplakala,ked miesto oleja dala ocot do jedla-podobné fľaše a slabší zrak,ľutovala som ju a potešovala.Zvyknem si dať tie fľaše na rozdielne miesto,aby som tomu predišla.Už aj ja mám svoje roky a zrak slabne. Všetkým prajem krásne sviatky Veľkej Noci.
tatranka
To čo sa stalo tvojej mamke,stalo sa aj mne.Ako hovoríš.Fľaša octová a olejová majú určitú podobu aj farebnosť.Tiež som šla rezne vysmážať na octe.No prišla som v zápäti na to,ako som tekutinu naliala.Takže škoda na šťastie žiadna,len kúsok octu.Od vtedy si na to dávam pozor.
@martamm ani sa nepýtam,čo bolo s tlakovým hrncom.A vetrala si asi veľmi dlho.
majkahra
Každá z nás má určite v mraziaku nasekané rôzne bilinky.Mne manžel veľmi chcel pomáhať a do už uvarenej hovädzej polievky miesto petržlenovej vňate pridal sekaný kôpor.
jarunka
Mne raz manzel tiez chcel pomahat, robila som spanielske vtacky pre navstevu, vybrala som ich z hrnca, aby som z nich odsranilla nitky a on mi chcel umyt nejake riady aby mi neboli v ceste a chytil hrniec, kde sa varili span. vtacky a zacal vyvar vylievat do drezu. aja som to na stastie hned zbadala a zacala kricat "nevylievaj" polovicu sme zachranili no museli doliat vodu a dochutit.



 



TOPlist