Reakcia na zážitok Básnička o mne a Vareche

tinca - fotkatinca, 6. marca 2012
Tak takto bleskovo reagoval bratranec na zážitok, ktorý som pridala Básnička o mne a Vareche.

A mám to tuším na tanieri priamo z Varechy ! To mám teda asi za tie moje hriechy...
Teraz ma budú na Vareche prepierať, budú si ma chcieť ako najlepšie korenie a prísady vychutnať
všetci si budú chcieť dajakú básničku objednať, stanem sa súčasťou Varechy ako vlašské orechy
a moje ingrediencie vyplývajúce z mojej inteligencie ( - nemám predstavu príliš nafúkanú ? )
súčasťou varenia podľa Varechy sa stanú ...
Čo recept od Vierky, to básnička od Jožka, tak to spropagujem, že chutiť bude aj vyprážaná ponožka !
Veď ty si zo mňa spravila hviezdu, ba priam Star, ešteže si povedala, že nie si tajnostkár !
Musím sa teda so životom hviezdy zmieriť, možno sa pokúsim vyššie zamieriť
vydajme spolu, Vierka, kuchársku knižku : Veselé varenie s Vierkou a Jožkom
a ponúkneme verejnosť vanilkovým rožkom až práškový cukor od smiechu rozfúkajú
a potom sa tešiť z toho budú, ako pekne rovnomerne po rožkoch ho rozfúkaný majú !!!

( Tak- toto som stvoril za osem minút- presne stopnuté)
@zareaguj


Diskusia k článku

celeblith
"stanem sa sucastou varechy, ako vlasske orechy" to je dobreeeeeeeeee :))))
marianne69
nezda sa on :-DDD mne sa paci ta cast: Vesele varenie s Vierkou a Jozkom a ponukneme verejnost vanilkovym rozkom.:-) dala by som si...
evusik
a lde takých bratrancov dostať? aj ja by som jedného chcela :-)))
sovka62
Nemá chybu, je pohotový a vtipný, ale to sú už poľnohospodári takí :))))))))))
jamarlen
ako hviezdoslav....
a ten nápad s tou knižkou tvojich receptov a jeho básní sa mi veľmi páči, predpovedám veľký úspech:)))))
babav
Krasne ,mile ....takych vtipnych a inteligentnych hriesnikov Jozkov (mladencov.... ci muzov) by sa nam na svete zislo viacej ;-)
hubata
Knižka by sa mohla volať
"Hviezdoslav, kuchárka a cukrárka"
Hlásim sa za krstnú mamu a polejeme ju dressingom z dobrej nálady, priateľstva a mieru medzi ľuďmi.
salinka
Potesili ma obidva tvoje prispevky do "Zazitkov". Perfektne, urcite je s nim kopa zabavy, za ktoru si zasluzi kostovat tvoje gurmanske umenie.
kuchticka
Ked to Vierka s Jozkom vsetko zapisu,
Varechaci vsetko zapecu,
citatelia vsetko roznesu (do "eteru").

Potom bude chvala, na Vareche slava
v Prievidzi a Bratislave nikto neinformovany neostane.
tinca
@hubata som sa zasmiala na tom krste. Jožko teraz má vydať knihu básní,lebo ich má neúrekom. Veľa prispieva aj do rádia-Slovensko, ráno /okolo 7.0h./ vždy vyhlásia tému a má na to 1/2 hod. napíše a pošle. Teraz bola k výročiu telefónu čítal mi ju, lebo mi volal, no aj tá je super. Potom mi poslal na tému politický guláš, jeho odchod do dôchodku, tie sú tiež veľmi trefné. Aspoň mám zábavu. On nielen píše, ale aj nádherne recituje.
sjuz
tak to je priam geniálne:)!!! perfektné:), nemohli by sme mu vyhlásiť tému aj tu, na Vareche:)? nejaký receptík ... čo má rád...:))
tinca
@sjuz kľudne navrhni niečo, ja mu to postúpim a pre ňho to bude hračka:)
arasidka
A ja by som tému dala,
nech napíše "hala-bala",
a nech sa to čím skôr stane:
téma: Pľúcka na smotane...


Neľúbila som ich vždycky,
ale keď napíše poeticky
zopár rýmov o tom jedle,
snáď uverím, že sú "jedlé" !
kuchticka
@arasidka , neviem ci sa bude Jozkovi lubit tvoja konkurencia v rymovackach :-)), ale je to dobra konkurencia. Uz si vydala knihu basni? Ak ano, daj vediet pod akym nazvom.
arasidka
Kuchtička, nevydala, u mňa je to ľahšie napísať, ako potom s tým dačo robiť, lebo... akosi sa pohybujem v iných kruhoch :) Keby so bola pani Feldeková, ajajaaaaaaaaj..... už by mi vyšli možno aj tri knižky. Istý čas, v mojom najproduktívnejšom veku som robila v jasličkách ako pestúnka na kojeneckom oddelení. Starala som sa o 5 detí vo veku l8 mesiacov a kuštičok vyššie. Svoj talent na kreslenie a písanie som v plnej miere využívala a vďaka mojej vedúcej som mala dosť času , pretože ona ma pri deťoch dobrovoľne vždy zastúpila. Kreslila som hlavne v čase, keď deťúrence po obede spinkali, takže dozor robila pani vedúca, aj keď som bola fyzicky zúčastnená aj ja, sedela som tichúčko v spálni pri deťoch a machlila, ale keď bolo treba dačo s deťmi, či utíšiť, či utrieť soplík, či sa pýtalo na "aa", tak ma zastúpila pani vedúca. Bolo to pekné obdobie, skončilo to treťou materskou, a potom som sa do tých priestorov už nevrátila. Písanie bolo je a bude do konca môjho života môj koníček tiež ten naj naj, ale teraz je prvoradá starostlivosť o moju mamu, hoci, keď je u nás, je mojou prvou poslucháčkou, vždy jej to čítam. Hlavne tie príbehy z môjho blogu, kde bola účastníčkou toho i ona - je to o mojom detstve. A samozrejme i príbehy, tak trochu úsmevne, ktoré sa mi stali v priebehu života - hlavne v poslednej dobe.
hubata
Íííííha .... koľko poetiek Jožko vyprovokoval!
lubka50
ahoj Varecháčky a Varecháči, chodím na Varechu už hodne vyše roka, vďaka mojej dcére Monike, ktorá ma vlastne na ňu nasmerovala, no čím ďalej, tým som tuším na nej závistlejšia. Najprv to boli len recepty a postupne sa dostávam aj ďalej. Veľmi rada si vždy prečítam písmenko po písmenku od arasidky a vždy sa dobre pobavím. Samozrejme aj ďalší záhoráci sú mi veľmi sympatický, hlavne kvôli tomu ich nárečiu, ktoré zbožňujem. Dnes som sa tu však dozvedela, že arasidka má aj svoj blog. Preto by som ju rada poprosila, či by ma naň nenasmerovala. Poprosím na mail lubka50@azet.sk. Vopred ďakujem.
arasidka
usmevneivazne.blogspot.com - je to také písanie o tom, čo som v poslednej dobe prežila, alebo na čo som si spomenula, čo ma kedysi rozosmialo. Súbežne s týmto blogom mám druhý:navraty.blogspot.com, kde chodím zriedkavejšie, pretože to, čo tam píšem, je môj život dávno stratený v čase. A píšem to hlavne pre moje vnúčence, aby o mne a svojich predkoch viacej vedeli. Rada vás tam uvítam, ono, číta to kde-kto, len málokto mi tam napíše niečo. A zase mám nové foto, ktoré ale nemôžem preniesť do blogu z mobilu, lebo mám jeden malý problém - hi hi - počítač pri prenášaní fotiek z mobilu odomňa pýta také veci, s ktorými si sama neviem poradiť. Mám Samsung - predtým bola NOKIA - a s ňou bola práca jednoduchšia. No čo už .....
arasidka
P.S. ak sa vám to podarí otvoriť, prejdete smerom dolu, kliknite na : Staršie príspevky a tak to pôjde veselo ďalej.



 



TOPlist