Podiel mäsa

morenajea - fotkamorenajea, 27. septembra 2012
Chcem upozorniť varecháčov:
včera som si v jednom nemenovanom reťazci (modré písmo, červeno podčiarknuté) všimla novinku. Pri pulte so šunkami boli u dvoch druhov kuracej šunky na štítku s cenovkou uvedené aj percentuálne podiely mäsa. Potešila som sa, pretože kvalitnú šunku som hľadala iba odhadom, podľa farby. Vybrala som si teda krásne ružovučkú s uvedeným podielom mäsa 85%. Doma ma ale spokojnosť prešla, keď som zbadala na nalepenom štítku nasledovné: "podiel mäsa 65%".
Či to bol iba omyl pracovníkov príslušného oddelenia alebo priamy zámer ako okradnúť zákazníkov, to si vyloží každý sám...
@zareaguj


Diskusia k článku

julica
Len toľko: krásna ružová šunka je spôsobená budď farbivami, alebo stabilizátormi...
rea1
ja osobne by som milú šunku zobrala, ak by sa mi nechcelo vrátiť sa hneď, tak na druhý deň by som zašla opäť do predmetného reťazca (nemalo to byť opačne - červené písmo, modrým podčiarknuté?) a priam by som ich obvinila z klamania zákazníkov. a keby som bola hodne nasr..., tak by som tam docválala rovno aj s pracovníkom SOI-ky. lebo keď sa ľudia nebudú sťažovať, poťažne budú sa sťažovať iba takto a nie priamo "pri prameni", čo si budeme hovoriť - reťazce (a nielen oni) nám budú sr... na hlavy ešte viac.
marlenka88
ja kupujem kvalitné šunky s vysokým obsahom mäsa v nemenovanom obchode žlto-modrom a som spokojná, máivajú aj s 95% mäsa a nemajú chybu.
margaretka28
@marlenka88 , si si istá, že je tam naozaj 95% mäsa?? Lebo za mäsovú zložku sa považuje aj krv a kože, ostatné je múka, albo soja, umelé farbivo, emulgátory, stabilizátory....
marlenka88
podľa toho, čo majú napísané na obale by tam malo byť tých 95% mäsa, a aj tá chuť je "mäsová".
evanaaa
Už som už som si aj ja všimla, dokonca aj párky s vyšším obsahom mäsa. Myslím si, že smerodatný je údaj priamo na obale a nie na štítku z predajne, ak je to tak, treba hľadať vinníka priamo v predajni, ináč by nemali niesť zodpovednosť.
duschko
Sunku si robim doma sam a mam zaruceny podiel masa nad 99%. Na vareche je dostatok receptov a su velmi dobre. Zaberie to trosku casu, ale vysledok stoji zato.
sneica
stale sledujem podiel masa a ak sa stalo ze to nemali na stitku tak mi to precitali priamo s folie sunky...v istom obdobi som kupovala vylucne morcaciu a kuraciu prsnu,chutia vyborne...:)
hubata
Ja si stále myslím, že keď idem do potravín, tak nakupujem pre ľudí: šunka, salám, párky by mali byť vyrobené z mäsa a nie z peria, kostí alebo umeliny.
Až budem chcieť nakupovať pre psa, tak pôjdem do Zverimexu a tam už môžu byť párky s pomletými kosťami, saláma s perím, ale tiež by som neočakávala že pes mi zožerie nejaké žrádlo z umeliny.

Je to svinstvo takýto biznis. Raz je aféra s vajcami, potom so soľou, teraz s alkoholom. Ale stále je to o tom že sa okráda zákazník a obchod hazarduje s jeho zdravím.
používateľ nemá avatar
mb
mb
@morenajea , ak mas na mysli tesco, osobne sa tam pultovemu predaju na masove vyrobky vyhybam. a priznam sa, ze uz davno som tam nevidel krasne ruzovu sunku, skor to vsetko ma odtien do ukludnujucej zelenej ;). tiez radsej kupim sunku v zlto-modrom lidli.
lucylee
Chodte do Lidla a kupte si tam kvalitne sunky z 97% podielom masa. Maju morcaciu, kuraciu aj bravcovu a nie su tam nijake sajrajty ako pisete vyssie. Maju tam aj parky z vyse 80% podielom masa a verte mi, ze ked ich ochutnate, uz nikdy nebudete sunku a ani parky kupovat inde.
sirmephisto
:) ja prihodim svoj zazitok s rybou :) kupil som si zial len klasiku, mrazenu rybu v retazci. Na obale bolo napisane ze z 1kg balenia bude tvorit pevna cast 80% :) Tak som pockal kym sa rozmrazi, vylial som tu haldu vody a dal som rybu na vahu. Zial ukazala len 570g nehovoriac o tom, ze ryba bola este stale nasiaknuta vodou.
marikafil
No a my, pre istotu, už tretí mesiac - žiadne mäso, údeniny, mlieko ani vajcia - len zelenina, ovocie a obilniny. A je nám dobre:-)
mariana33
presne tak...lidl má tie šunčičky fakt skutočne najlepšie a aj chuť je super...čisté mäsko, ale treba pozerať ten podiel, načo sa nechať okrádať za nekvalitu...
aromina
Šunku ani výrobky z Lidla som ešte nekúpila, ale určite vyskúšam. My máme v meste maličké mäsiarstvo, ktoré predáva výlučne slovenské mäso a slovenskú šunku. Druhou alternatívou je tenučké narezanie údeného karé resp. bravčovej panenky na spôsob prošuta. Podotýkam, že mäsko je údené klasickom bukovom dreve, bez použitia rýchlosoli. Takého údené mäsko používame už viac ako 2 roky a je skutočne výborné.
angelheart
presne ako píše @lucylee šunku jedine z Lidla - kupujem ich vyše roka a inú proste nechcem a nejem. Párky som od nich mala tiež a sú tiež dobré.
elian44
Aj ja chodím na šunku do Lidla, už keď je reč o psoch, náš hocktoré párky ani nežerie, raz som mu dala oňuchať nejaké značka Tesco a keď ich len tak očuchal a ani si nezobral rovno som ich vyhodila:)) Odvtedy je menovaný za testera mäsových výrobkov a z tejto funkcie má radosť:)
sylviaxxl
Ja som naposledy nakúpila veľmi dobré mäsové výrobky v B...e.Majú aj vyšší obsah mäsa a sú vyrobené v Nemecku,alebo v Rakúsku.A keď som v Ba,tak idem nakúpiť potraviny do Rakúska.Tam ma ešte nikdy nič nesklamalo.
enge149
je to naozaj katastrofa s na´šimi výrobkami nekvalitnými..po ceste z liečenia v Tatrách som sa zastavila v Svite-masokombinát" Nord Svit"-spišské párky a párky Nord zaručená kvalita sú cenovo vyššie ale naozaj kvalitné,aj špekáčky,pečeňový syr a svitovské pečeňovky sú veľmi dobré aj kvalitné,chystám sa na utopencov..vždy keď ideme do Tatier sa tam zastavíme ,oplatí sa vyskúšajte...predajňa je vedľa cesty je tam rekl.tabuľa,pani čo predáva má rukaviuce aj čiapku na hlave,všetko je čisté,hygiena ako má byť...tak dobrú chuť...



 



TOPlist