Ako som varila echtovne po slovensky!

soncya - fotkasoncya, 27. februára 2012
Tak som milé varecháčky opäť tu! Na tomto kúzelnom blogu a
stránke o varení som aj s cestou desať dní, a už mi prevrátila
kuchyňu hore nohami.
Sedíme si v jeden krásny večer s mojím milovaným mužíčkom pri
večernej kávičke a ja mu vravím reku našla som super stránku.
Baby vyvárajú, fotia a posielajú na zverejnenie svoje osvedčené
recepty, píšu o nich ako o najväčších pokladoch, navzájom si ich
chvália a sem-tam sa i maličká kritika blysne. Mužovi zažiarili očká a
zahlásil: " A my čo varíme v nedeľu?" (musím podotknúť, že za
23 rokov manželstva si vybudoval vysoko kladný vzťah k jedlu a
hlavne maškrtám) Ako dumám tak dumám, v hlavičke sa mi
zatmilo a nič svetoborné ani po tretej kontrole mrazničky ma
nenapadlo. A keď mňa nič svetoborné nenapadne varíme po
slovensky! V pivnici zemiaky a kyslá kapusta, v mrazáku
krkovička, v chladničke klobása, no vychádzala mi z toho len
prekladaná kapusta. A keďže internet vraj vždy pomôže, tak som
mobilu zrozumiteľne a nahlas zadala povel "prekladaná kapusta".
(musela som vyzerať priblblo, ako som kričala do mobilu, ale ja tak
nerada píšem do telefónovej klávesnice!) A google začal kúzliť! Čo
myslíte, že vyšlo na vrchných priečkach? Jasne že varecha. A tak
môžem poďakovať @evusik , za inšpiráciu pre môj obed, nakoľko
som chcela vylúčiť pre tentokrát ryžu.
Aby som to skrátila, minulý týždeň som robila huspeninu, v piatok
som vysmážala oškvarky (varecha poradila kedy je vhodné pridať
mlieko), v sobotu som robila kysnuté palacinky a v nedeľu si
dcéra zmyslela, že na internáte jej došlo müsli. Tak sme rýchle
piekli müsli. (Recept pridám, keď nafotím čo doma zostalo)
Dnes som zas neodolala a nakukla. Kedy to všetko, čo som uložila
do Kuchárskej knihy stihnem urobiť???
S pozdravom Vaša ......
@zareaguj


Diskusia k článku

domci4
šikovná :) Varecha je aj môj šikovný pomocník
alena45
veď to, kedy to všetko stihnem vyskúšať ! Niekde stačí iba inšpirácia, ale aj tak toho mám veľa v kuchárskej knihe.
evanaaa
@soncya , to je pravda, ani desať životov by nestačilo na to, čo som si uložila, ale aspoň niečo z toho, aj to je už nejaká pomoc, ako si sa aj ty presvedčila. Tu je zo všetkého niečo, a nielen raz, môžeš si vybrať viacej spôsobov, alebo z nich len jeden, ten, ktorý ti najviac vyhovuje. Buď si zadáš niečo konkrétne, alebo len tak sa podívaš a ani vybrať si nevieš, ako sa aj mne stáva. Alebo pozliepam z viacej receptov podobných jeden a vyjde to. Len škoda, že si nezapíšem ako som to, podľa čoho robila, takže sa to už viackrát nemusí opakovať, proste, vždy niečo iné a nové, nie je to úžasné?
sovka62
Veď to! Aj moja KK je už napuchnutá, len na vytlačenie by nestačil 500 listový balík papiera a to už ani nehovorím, že by som to všetko mala stíhať uvariť. Ale vždy, keď mi na varení záleží, keď čakám priateľov alebo deti, prvá cesta vedie k Vareche a KK. Tak postupne vyskúšaných receptov pribúda, ale všetky iste nestihnem.
irenaw
ja ani neviem, čo mám radšej, či zážitky, diskusiu alebo recepty :) zasmejem sa, dozviem sa, čo nemám šancu zistiť vlastnou skúsenosťou a receptami sa aspoň poteším, keď už nestíham skúšať. ale tie, čo som vyskúšala boli zatiaľ všetky výborné. kde by som našla takú kuchársku knihu aj s online radami. nikde. tak som rada, že sme všetci tu :O)
matata1
ja som na tom presne tak, ako @irenaw . Ani neviem, na čo sa teším viac, či na recepty, rady, alebo zážitky. A ukladám,a ukladám, a ......
pacik
.....a aj ja, ukladám, ale aj skúšam a pochvaľujem si :-)
hubata
Aj ja som sem prišla namyslená že už všetko viem, nič nebudem ukladať do KK, veď načo ...... Ale som sa prerátala: plná KK a ešte som sa stala na staré kolená aj závisláčkou - závislou na www.varecha.sk
bozulka
@hubat á,som na tom rovnako ako ty.Hoci dnes už toľko nevarím - pre jednu osobu sa ťažko varí,ale aj tak sa sem chodím aspoň potešiť a ukladám ako divá,čo keby náhodou.Mám nespočetné množstvo KK,ale On line je predsa len lepšie...
babidka
myslim , ze vela z nas ma ten isty problem . neskutocne mnozstvo krasnych receptov v KK a iba jeden par ruk....Vzdy ked rozmyslam nad jedalnym listkom ...skoncim vacsinou na Vareche :-)))
hannah22
presne tak isto ako ostatné... plná KK, teším sa na článočky aj recepty a aj ja sa priznávam k závislosti ..... :))
salinka
Tiez sa pripajam....ze sa stale pripajam na stranky www.varecha.sk:-) Je tu obrovske mnozstvo inspirujucich a originalnych receptov. Tiez mam plnu KK a v kutiku duse obavy, ze sa nieco prihodi s internetom, alebo s nasou strankou a ja pridem o vsetky moje poklady:-))))
Uz som raz pridala diskusiu o vdake redakcii Varecha a plati to stale.
zvoncek
nuž, ja tiež patrím do Vášho klubu závislých na Vareche, KK sa plní, čo ak náhodou niečo budem potrebovať, ale tu je to živá KK, tiež než idem k receptom, tak si prečítam zážitky (to je potrava pre dušu) a diskusie (tie tiež človeku v mnohom pomôžu)., potom pozriem nové, niekedy aj staršie recepty a hlavne čítam komenty, tam sa človek tiež mnohému na staré kolená podučí, nových členov tiež pribúda, ale ja som rada, keď sa ozve niekto, kto tu dlhšie nebol, ukľudní ma to, že tu je znova . Prajem všetkým dobrú noc.
paveva
Ja som tiež závislá na Vareche,ale zaregistrovala som sa len nedávno. A predtým som si povedala, že už si nebudem zhromaždovať dalšie recepty, ale človek mieni a Varecha mení. Tento je pekný, tento je dobrý, a tento zasa jednoduchý, tak neulož!!!
anna321
Ja som sa zaregistrovala len nedávno,ale už dávnejšie navštevujem Vaše stránky a čerpám inšpiráciu.Ešte som nepridala žiadny môj recept ale som vďačná za každú dobrú radu a dobrý nápad.Veľmi rada čítam diskusiu a som tiež závislá na Vareche.
garanco
V čase, keď si pridala tento príspevok, som "lámala krky"( ako by bola povedala niekedy moja mama) na lyžovačke s vnučkami. Dnes som sa pri čítaní Tvojho receptu dostala až sem. Som na tom podobne, ako hore píšuce Varecháčky, keď niečo chcem variť, utekám sa pozrieť do Varechy, akoby som nikdy predtým nevarila. Keď ma vidí manžel, len potichu poznamená: no pravda, zas varíš...



 



TOPlist