stránke o varení som aj s cestou desať dní, a už mi prevrátila
kuchyňu hore nohami.
Sedíme si v jeden krásny večer s mojím milovaným mužíčkom pri
večernej kávičke a ja mu vravím reku našla som super stránku.
Baby vyvárajú, fotia a posielajú na zverejnenie svoje osvedčené
recepty, píšu o nich ako o najväčších pokladoch, navzájom si ich
chvália a sem-tam sa i maličká kritika blysne. Mužovi zažiarili očká a
zahlásil: " A my čo varíme v nedeľu?" (musím podotknúť, že za
23 rokov manželstva si vybudoval vysoko kladný vzťah k jedlu a
hlavne maškrtám) Ako dumám tak dumám, v hlavičke sa mi
zatmilo a nič svetoborné ani po tretej kontrole mrazničky ma
nenapadlo. A keď mňa nič svetoborné nenapadne varíme po
slovensky! V pivnici zemiaky a kyslá kapusta, v mrazáku
krkovička, v chladničke klobása, no vychádzala mi z toho len
prekladaná kapusta. A keďže internet vraj vždy pomôže, tak som
mobilu zrozumiteľne a nahlas zadala povel "prekladaná kapusta".
(musela som vyzerať priblblo, ako som kričala do mobilu, ale ja tak
nerada píšem do telefónovej klávesnice!) A google začal kúzliť! Čo
myslíte, že vyšlo na vrchných priečkach? Jasne že varecha. A tak
môžem poďakovať @evusik , za inšpiráciu pre môj obed, nakoľko
som chcela vylúčiť pre tentokrát ryžu.
Aby som to skrátila, minulý týždeň som robila huspeninu, v piatok
som vysmážala oškvarky (varecha poradila kedy je vhodné pridať
mlieko), v sobotu som robila kysnuté palacinky a v nedeľu si
dcéra zmyslela, že na internáte jej došlo müsli. Tak sme rýchle
piekli müsli. (Recept pridám, keď nafotím čo doma zostalo)
Dnes som zas neodolala a nakukla. Kedy to všetko, čo som uložila
do Kuchárskej knihy stihnem urobiť???
S pozdravom Vaša ......
Uz som raz pridala diskusiu o vdake redakcii Varecha a plati to stale.