potom príde tá otázka - že čo s tým? No samozrejme knedlo-zelo.
Ale obchod bol v nedeľu zatvorený a doma by som si na knedlu netrúfla.
Takže lokše. Prešla som všetky kuchárske knihy. Moderné aj také čo sú
v rodine už celé generácie. Nakoniec som si vybrala jeden recept.
Vyzeral najjednoducho.
Zmiešala som to všetko dohromady, umiesila. A nič.
Spomenula som si na maggi polievku "pridaj vajco" Takže som pridala
druhé vajíčko aj trošku múky ale stále tá zmes bola akási nijaká, lepila
sa. Tak pridávam múku, múku a zase múku...
No čo, nastal čas núdze a volala som babke, ktorá sa vyzná vo varení.
Aj keď neviem prečo som jej nezvonila skorej. Doslova ma oblial studený
pot keď mi vraví "hlavne tam nedávaj vajíčko, lebo tie lokše budeš mať
ako dosky!"
Ozvala sa vo mne hrdosť a že než to vyhodím skúsim spraviť aspoň
jednu. Postupne pridávala až hriešne množstvo múky.
Vyvaľkala som prvú lokšu a dala piecť na panvicu. Spravili sa pekné
hnedé fľaky ako majú byť, ani nebola tvrdá. Pomastila sa, ochutnali sme
ju a svete div sa - bola úplne super. Pravá lokšová lokša!
Dokonca bola lepšia než akú robí babka.
Ale nepýtajte sa čo som tam dala. Alebo nedajbože že koľko čoho.
Takže čo z toho plynie - hlavne sa nevzdávať. Aj mladšie gazdinky dokážu
všelijaké zázraky a raz aj motyka vystrelí...
Držím palce všetkým začiatočníčkam !!!
prajem ti , aby si mala takych peknych zazitkov ojojojojjjjjj :-))))
Na palacinky som najprv vymeral všetko....potom ma to prestalo baviť vymeriavať a robil som to ,,od oka"...a vydarila sa lepšia, ako predchádzajúca!.... :)
To prekonalo asi vsetky "horory" ohladne varenia co som tu kedy citala vratane vlastnych zazitkov .-)))))))
v kontajneri. / Danka