Ako som piekla koláč.

dorisa - fotkadorisa, 20. septembra 2010
Raz som piekla koláč, a už si miešam všetky ingrediencie, potom vylejem na plech, na vrch som nasypala ovocie, vtedy to boli ríbezle. A šup......... chcela som ho dat do trúby, ale naraz ma napdlo, že sa nepamatám, že by som do cesta vajce pridávala. No, čo teraz, povedala som si! Nakolko je to koláč, ktorý sa meria lyžicami, tak v tom nebol až taký problém, ale čo s ovocím na vrchu.? A tak som celý koláč, ako bol pripravený na pečenie, aj s ovocím vyliala nazad do misky, tresla tam to nešťastné vajce a zamiešala som. No, hroza!!!!!!!! Všetko mi zmodrelo, ako by aj nie? ved tam boli ríbezle! A začala sa skúška! Znova som vyliala získanú zmes na plech a bez akéhokolvek iného a ďalšieho ovocia som ho upiekla. Poviem vám, ten koláč bol ešte lepší,ako keby boli ríbezle na vrchu,a rodina ani nezbadala,moj omyl. Takže,,aj takto sa rodia nové recepty.
@zareaguj


Diskusia k článku

dorisa
no, niekedy sa podarí, ešte štastie, že to bolo jedlé.
sandratamer
Ja som piekla v piatok tvarohový koláč od @jo , a do tvarohu som zabudla dať žĺtok... Koláč bol super, pečiem ho často, ale nabudúce radšej prihodím aj to žĺtko :-))
babidka
esteze si tam nezabudla dat muku ;-) Bol jedly ten kolacik? Bol... :-))))
altyn
Aj mne sa stalo pár krát že som zabudol dať kypriaci prášok, ale našťastie ešte než som dal ovocie. A vždy to bolo jedlé... :-))) A nik na to ani nedošiel ha-ha. Dodatočne gratulujem k výhre! Tento recept robievam a tak som rád že vyhralo niečo o čom viem že je to veľmi chutné. Gratulujem!!!!
dorisa
@altyn , ďakujem za blahoželanie k výhre. Som zvedavá čo to bude. A ostatným varechačom za reakcie na moj príbeh.
lubjak
tento kolacik mi pripomina kolac, ked sa vyprazdnuje chladnicka pred dlhsou dovolenkou.Vtedy vznikne podobny kolac, nazyvany co dala chladnicka,je tam zmes ovocia ,o farbe nehovorim,ale vzdy sa rychlo zje
babidka
@lubjak ....no , esteze tak ! Aj ked musim uprimne priznat , neviem o ziadnom kolaci ktory by sa u nas musel vyhodit :-)))- len ak sa mi "podarilo" kolac "prepiect do cierna " a nedal sa oskrabkat:-))) Asi aj preto nase stolicky stonaju , ked na nich sadame :-)
sovka62
Veru tak, z mnohých omylov vznikli nové recepty a možno aj tie najlepšie. Ja si už pre istotu pred pečením všetko nachystám na pracovný pult, aj povážim popredu a podľa receptu pre istotu skontrolujem dva razy. Už sa mi pošťastilo nedať do bábovky olej (a iný tuk tam nešiel), ale spomenula som si na to, až keď bola v rúre. Ale zjedla sa a ešte ju aj chválili. A to som aj ten olej mala nachystaný, ale divila som sa prečo ho tam mám, veď na vymastenie formy používam maslo. Tak som ho odložila. No čo už!
turistka
ako mladé 17 ročne dievča bez matky som sa učila variť, a tak som sa pustila do pečenej kačky, riadne posolila, porascovala a šup do rúry, chcela som sa predviesť pred mojou prvou láskou/neskôr manželom/. Na tanieri nádhera, ale po prvou požutí, Prešovské solivary mali konkurenciu



 



TOPlist