Ako sa dostane recept z jedneho konca sveta na druhy?

kuchticka - fotkakuchticka, 4. júla 2011
Mam taku milu spomieku na navstevu Slovenska pred 2.rokmi.
Navstivili sme s manzelom mojho synovca v Trencine a po niekolko dnoch sme sa dali na cestu na vychod k Trebisovu navstivit dalsieho synovca. Viezol nas moj synovec s manzelkou a za Banovciami zistil, ze nechal vsetky papiere od auta i vodicak doma. Musel sa vratit. Aby sme s nim "netrpeli" cestu zpat vysadil nas v Banovciach, kde mala jeho manzelka svokrovcov. Isli sme teda na nepozvanu a necakanu navstevu my traja. Stretli sme sa s velmi milymi ludmi, krori nas velmi srdecne privitali a pohostili. Priniesli vino, kavu, ale tiez doma peceny PERNIK. Vyzeral presne ako ten, ktory ja peciem uz dlhe roky. I chutnal rovnako. Nemohla som tomu uverit, ze bol i rovnako nakrajany, ako to robim ja.
Hovori sa tomu nahoda?
@zareaguj


Diskusia k článku

cistinka
Kuchtička to máš tak...mne sa stalo pred vianocami niečo podobné, prišiel za mnou šéf a priniesol mi z internetu vytlačený recept na jedno jedlo a vraj mu to mám pripraviť na oslavu, že mu prídu hostia. Vzala som recept do rúk a kútikom úst mi miklo keď som zbadala obrázok aj s receptom stiahnutý z varechy a tam môj recept :-)) Šéf mi vraví: "Ale takto presne to bude vyzerať ako tu, nie je to nádhera?" .... vtedy som si položila tú istú otázku ako ty...náhoda????
Samozrejme som to pripravila k spokojnosti hostí a celý deň som mala neopísateľne dobrý pocit :-))))))))))))) ale nepriznala som sa!!!!
hubata
Srandujem, veď neviem kto si a kde robíš ........ ale možno by bol rád že má takú šikovnú pracovníčku že od nej baby na www.varecha.sk opisujú recepty a plnia si nimi KK.
kuchticka
@cistinka , ten pocit ktory si mala ti skoro zavidim (v dobrom), lebo si skutocne zasluzis pochvalu a uznanie za svoje kucharske umenie.
Sefovi si sa mala hlasit hned, ze je to tvoj recept. Ved by ta mozna povysil, alebo inak odmenil za tvoju dobru profesionalnu robotu. :-)))
zdezda
:-)jééééjda, gratulujem , obom vám, ste fakt šikulky skvelé :-)
babinka
@kuchticka , pisem ti tu, lebo viem, ze sa to k tebe dostane - najprv vsetko dobre v novom roku a teraz som si precitala, ze pecies chlieb kazdy tyzden, len ma prekvapila ta razna muka, co pouzivas. Ja poznam iba psenicnu, ako sa vola a ako vyzera ta razna? Chcela by som totiz piect psenicny chlieb, ale kvasok vyrobit sa k nemu asi neda, iba k raznemu z raznej muky. Poradila by si mi? Vdaka
kuchticka
@babinka mila, dnes som dvakrat odpovedala, cely moj recept poctivo napisala, abych dobre poradila, ale vsetko mi dvakrat zmizlo do neznama. Uz musim koncit, zjtra moj pokus zopakujem.
Prajem vsetko dobre do novceho roku.
Muka razna je RYE flour. Kup, zjtra napisem recept na moj chlieb a obycajny kvasok. Te zlozity pravy kvasok najdes v receptoch od @irenaw. Zatial zdravim, zjtra napisem recept.
2010
@kuchticka , ja mam stale ten problem ( a vzdy som mal ). Jedine ako mozem pridat recept je otvorit is Word. A ked pisem recept musim pisat na etapy a vzdy si musim copy do Wordu co som napisal a pritom recept niekolko krat -save - ako skryty recept. A ked mi zmizlo tak si to prekopirujem z Wordu.
kuchticka
@babinka , ak totam konecne pride, prosim ta napis mi na moju mailovu adresu. Mam ju v profile.
Pisala som ti 4x odpoved a nikdy to nezaregistrovalo.
babinka
@kuchticka , vdaka za radu, ak sa trosku pozbieram, napisem ti... teraz som trosku "down" a nieto energie, vdaka :)
irenaw
@babinka možno si to tu nájdeš, kvások možno pestovať pšeničný aj špaldový (spelt flour), aký len chceš. postup je rovnaký. ja mám len preto ražný, lebo pečiem ražný alebo ražno-nejaký chlieb. všetko dobré



 



TOPlist