Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou videorecept

patmis - bez fotkypatmis, 8. marca 2016

Zemiakové pirohy (zemiaková vojna..:) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa mi podarilo ako tak sfilmovať mobilom... k tomu je potrebné Zobraziť celý popisZemiakové pirohy (zemiaková vojna..:) plnené s kapustou je fantastický recept mojej mamy, ktorý sa mi podarilo ako tak sfilmovať mobilom... k tomu je potrebné pripraviť si ešte cesnakovú omáčku (bez omáčky nie je to.... to pravé) a môžeme podávať....Dobrú chuť.

4
porcie
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C
Zemiakové pirohy s cesnakovou omáčkou (videorecept)
Foto: patmis

Suroviny

1 kg
500 g
1 čl
Plnka:
0,5 kg
1 ks
200 ml
3 PL
1 čl
Omáčka:
3 PL
1 PL
1 PL
1 štipka
1 strúčik




Postup

  1. 1

    CESTO: Zemiaky umyjeme a uvaríme vo vode so šupkou...kým nie sú mäkke...Rozložíme ich na podložku,dáme na chladné miesto a necháme vychladnúť....

  2. 2

    PLNKA: Kým nám zemiaky chladnú môžme si pripraviť plnku, a to tak že do panvici nalejeme cca 2 PL oleja,na ňom prepražíme cibuľu a pridáme kapustu,soľ, cukor a cca 20min. pražíme,kým kapusta nezmäkne.

  3. 3

    CESTO: Dobre vychladené zemiaky ošúpeme(viď. video),nastrúhame ,pridáme múku,soľ a premiesime,kým cesto nebude vláčne.Cesto rozvaľkáme(na hrúbku cca.1cm),nakrájame na štvorčeky cca 5x5cm.

  4. 4

    PRIPRAVA: Na stred štvorčekov poukládame prepraženú kapustu cca 1 čl, preložíme tak aby nam vznikol trojuholník (piroh)a kraje popritláčame(viď.video). Rozohrejeme rúru na 200°C. Na plech nalejeme olej poukladáme pirohy a vložíme do rozhriatej rúry.Nechame piecť cca 10min z jednej a cca 10 min z druhej strany.

  5. 5

    OMÁČKA: V nádobe zmiešame - Tatársku omáčku,Kyslú smotanu,soľ,práškový cukor, pretlačený strúčik cesnaku a premiešame....prelejeme do myštičky a posypeme sušenou pažitkou....Hotovo!!!!......Dobrú chuť!!!

Diskusia k receptu

cesminaz
Aj podla mna to je urcite chutne.Velmi sa mi paci,ako sikovne si vymyslel to supanie zemiakov ;-) Musim to vyskusat,ci sa aj mne ten zemiak tak lahko vyklzne z tej supky :-)) alebo v tom je nejaka finta? :-)
patmis
@Cesminaz (9.3.2016 15:26)

Najlepšie je mať väčší zemiak A dookola ho orezať už pred varením. ..a bude to fungovať. ..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia