Anthony Bourdain je na Slovensku známy zrejme len divákom TV Paprika či Spektrum. Nielenže je skvelý kuchár, je výkonným šéfkuchárom reštaurácie Les Halles na Manhattane, ale aj človekom, ktorý precestoval celý svet. Jeho potulky, z ktorých prináša obrazové dokumenty, sú predovšetkým cestami za objavovaním jedla. A o tom je aj jeho kniha. Nenájdete v nej konkrétne recepty, spoznáte však možno oveľa viac ako návod na prípravu dobrôt. Život ľudí cez chute a vône.
Výsledky súťaže z minulého týždňa o knihu Radosť variť od šéfkuchára Marcela Ihnačáka z vydavateľstva Slovart:
Zvíťazil recept Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte od používateľa elmer .
Knihu Radosť variť od šéfkuchára Marcela Ihnačáka z vydavateľstva Slovart získavajú aj Daniela Nemcová, Divina a Oľga Kovácsová, Nové Zámky; za recepty, ktoré poslali do redakcie poštou (budú uverejnené v piatkovej receptovej prílohe Pravdy 27. novembra).
Všetkým výhercom gratulujeme, súťažiacim ďakujeme za účasť a tešíme sa na ďalšie súťaže s vašimi krásnymi receptami! Zoznam všetkých súťaží Pravidlá súťaže
Tento recept vznikol, keď sme začali chodiť na chalupu. V dome aj v záhrade bolo plno práce a na varenie nebol čas. Takže:
Kura rozdelíme na porcie, osolíme, okoreníme čiernym korením a mletou rascou. Do panvice s pokrievkou, alebo do kastróla nalejeme olej. Do studeného oleja poukladáme porcie kuraťa, navrch pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, plátky cesnaku a pár tenkých plátkov masla. Zakryjeme a položíme na veľmi mierny plameň. Nemiešame, nepodlievame, po hodine odstavíme a môžeme jesť. Je výborné s ryžou, so zemiakmi na akýkoľvek spôsob, alebo len s chlebom.