Zmrzlina z jahodového lekváru

tekvica - bez fotkytekvica, 3. septembra 2015
Zmrzlina z jahodového lekváru
Foto: tekvica

Kto nemá domáce čerstvé alebo mrazené jahody a ľúbi jahodovú zmrzlinu, môže skúsiť verziu z domáceho jahodového lekváru. Alebo zo seriózneho komerčného.

120 minút
príprava

Suroviny

150 g domáci
200 ml
150 ml
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak máme zmrzlinovač: Všetky suroviny vymiešame v miske a nalejeme do zmrzlinovača, po 30 min. preložíme do mrazničky. Po hodine v mrazničke podávame.

  2. 2

    Ak nemáme zmrzlinovač: Vyšľaháme šľahačku. V druhej mise zmiešame ostatné suroviny a potom zľahka primiešame šľahačku. Dáme do nádoby a následne do mrazničky, asi po 30 min. premiešame a po ďalších 30 min. znova premiešame a domrazíme. Potom podávame.

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Ešte mi prosím niekto poraďte ako dosiahnuť, aby bolo na obrázku vidno aj kornútok, na fotke je celý, tuto akoby spodok odrezali...
@tekvica , fotografiu sme upravili tak, aby bolo vidno cely kornutok. K receptom je lepsie vkladat fotografie s rozmermi "na sirku", fotografie "na vysku" nas system automaticky orezava.

Pridaj komentár k receptu: