Žĺtkové rezy fotorecept

diabambulka - fotkadiabambulka, 21. decembra 2010

Vianočná klasika...

48
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
160 g
250 g
5 ks
Žĺtková poleva :
5 ks
1 ks
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme sneh.

    Žĺtkové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Heru vymiešame s cukrom pridáme mleté orechy a múku.

    Žĺtkové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Postupne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a všetko dobre spolu premiešame.

    Žĺtkové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na plech dáme papier na pečenie. Pečieme 15 minút pri teplote 200 stupňov Celzia.

    Žĺtkové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zatiaľ kým sa koláčik pečie si vyšľaháme žĺtky spolu s práškovým a vanilkovým cukrom na žĺtkovú polevu.

    Žĺtkové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polevu rozotrieme ešta ne horúci koláč a necháme stuhnúť.

    Žĺtkové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť:-)))

    Žĺtkové rezy (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

71 komentárov k receptu
@jezibabka chodia ako bludne duse hladajuci,ale keby sa rozliali nenajdu:-))) smejem sa ,to vies,ze dam aj na stol,ale ani sa riadne neotocim a je po nich a druhu davku sa mi uz piect nechce,takze na pridel do Stedreho vecera..
bez nich nie su ziadne sviatky a sem-tam zhresime aj pocas roka...
vyzeraju krasne a neviem sa vynadivat na tie zltka- ja aj keby som ich nafarbila safranom tak nase take nebudu!
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
tento koláčik neskutočne milujem. Ale z rodiny len ja sama. Keď ho urobím, musím si ho celý aj zjesť.
jeden z najlepších zákuskov, aké poznám :-)
ešte nikdy som ho nerobila ale všade, kde ponúkajú, si vždy vyberiem tento
esi, prídem, keď Ti nemá kto pomôcť jesť :-))
ahojte všetci varecháčikovia, ešte mi zostalo niečo,ale to len preto že je dobre schovaný, u nás sa to tiež je ako teplé rožky, takže esi a dida99 ak máte chuť tak prídite rýchlo ku káve mi ešte ostalo rada sa s vami podelím.pekné a pokojné sviatky všetkým:-)))
Tak ako pisete,je to zakusok aj mojho mladi,piekla ho moja svokra vzdy na Vianoce -je super,terez uz mam napecene,no urcite vyskusam neskor.Dakujem za skvely recept.Zelam vsetkym krasne Vianoce M
tento koláčik velmi ľúbim a rada vyskúšam podľa tvojho receptu. Lebo čo som skúšala predtým, tak tá poleva sa mi lámala. Ale tebe sa krásne vydaril!!!!
dobrý deň pani evakosziklova, áno tento koláčik patrí medzi tie vďačné, čo vydržia dlhšie,pretože nemajú žiadnu krémovú plnku a pokiaľ sú dobre uskladnené tak nestratia na chuti ( v plechovke najlepšie ), určite vydrží dlhšie ako jeden týždeň,
ešte jeden tip : ja keď mám väčšie množstvo koláčikov, ktoré nestihneme zjesť, tak si ich jednoducho dám do umelej nádoby a zamrazím, je to výborné keď sa Vám ozve zrazu nečakaná návšteva :-) pekný deň
aj ja už zháňam orechy a tenko koláčik bude určite, je výborný a náš trojročný synček sa vždy pýta kedy ho už budeme robiť, pretože mu veľmi chutí...
3sandra3, aj u nás doma sú TOP, naj naj naj, akurát včera som synčekovi ukazovala fotky z koláčikov, ktoré by som mala napiecť na Vianoce a u môjho synčeka to vyhral tento s medovníčkami :-)
@diabambulka ja by som chcela tento rok vyskusat tvoje zltkove rezy,mas ich velmi pekne,len sa chcem opytat na dve veci:v mojom recepte mam polohrubu muku a skoro vsade sa dava polohruba az hruba,mas v kolaciku hladku,nie je to cesto moc ubite?a potom este davam do polevy par kvapiek citronovej stavy,myslis,ze to uskodi?:-)
marianne69, kľudne zvoľ zlatú strednú cestu a použi polohrubú múku, vďaka snehu, ktorý sa jemne zamieša do cesta je cesto krehké a citrónová šťava podľa mňa neuškodí, práve naopak toho by som sa nebála. Ja mám s týmto receptom dobrú skúsenosť a idem ho robiť aj tento rok na 100 % a už sa naň všetci tešíme :-)))
milujem tento koláč a práve sa nám chladí a tuhne. A hoci mám dietku, určite mu neodolám a ochutnám, pretože ako poznám svokra, dlhú životnosť tomu nedávam :o) Mňaaam
Netreba, jemne vmiešame bielka a koláčik bude jemný a chutny. Tento r eceptik máme doma v oblube, netreba sa báť, ale ak chcete s práškom do pečiva nič nepokazite;0)
fantastický koláčik, zostalo mi asi 6 kg vylúpaných orechov, hned idem piect, zbytok orechov darujem po susedoch aj s receptom (teda s dovolením), prajem požehnný advent.
ahoj trubica , pravdaže som veľmi rada, že koláčik chutí a že sa aj u vás možno udomácni :-) môj synček si ho veru už zajednal na Vianoce, nesmie chýbať, vybral si žĺtkové koláčiky a medovníčky :-))) pozdravujete susedov a pekné sviatky
milá diabambulka, ozvi sa mi na email, pošlem ti zadarmo tých orechov, ked to ten malý tak lúbi, aj ti napíšem viac
trubica777 zavináč azet bodka sk
Aj mi velmi lubime Zltkove a tento recept je fakt dobry ale raz som dala namiesto Hery ...Palmarin a snim je kolac este podla mna lepsejsiii :)
potrebujem radu na trik, mne vzdy poleva popraska vasa je krasna, uz som skusala aj horuci noz ale vzdy mi popraska neviete mi poradit trik ako na to?

Pridaj komentár k receptu: