Zlepované keksy bez vajec fotorecept

elysa - fotkaelysa, 18. decembra 2013
Zlepované keksy bez vajec (fotorecept)
Foto: elysa

Viem, že receptov na vianočné keksy je veľa, ale pridávam aj tento môj... Recept doniesla moja mamka od kolegyne veľmi dávno, pekávali sa u nás doma a teraz ich pekávam aj ja... Keksy sú jednoduché a po naplnení zmäknú... Možno niekoho inšpirujem...

20 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (alebo Hera)
600 g
5 ks
250 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, Zlatých klasov, práškového cukru a masla vypracujeme cesto. Ja som miesila večer a piekla na druhý deň, nie je to podmienkou, s cestom sa dá pracovať hneď.

    Zlepované keksy bez vajec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na dobre pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na asi 4 mm.

    Zlepované keksy bez vajec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z cesta vykrajujeme kolieska a ukladáme na plech s papierom na pečenie.

    Zlepované keksy bez vajec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme vo vyhriatej rúre do ružova. Takéto tri plechy som mala z polovičnej dávky ako je v rozpise.

    Zlepované keksy bez vajec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po vychladnutí zlepujeme pikantným lekvárom.

    Zlepované keksy bez vajec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ja ich polievam za pomoci malej lyžičky čokoládovou polevou a zdobím cukrovými vločkami. Keksy po pár hodinách zmäknú, držím ich v uzavretej dóze.

    Zlepované keksy bez vajec (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem krásne a pohodové Vianoce všetkým...

    Zlepované keksy bez vajec (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Pekné okaté, aj tieto (aj tieto a ešte asi 200 ďalších) by som chcela upiecť, lenže všetky sa nedajú. Ale uložím si, raz prídu na rad.
Aj tebe krásne a pohodové Vianoce.
Tento recept poznám a môžem potvrdiť, že je naozaj dobrý, mám ho aj ja, len múky mám až 700 g a o jeden Zlatý klas viac tam ide, tiež ich robievam, len tento rok som vynechala, máš ich pekne ozdobené :-) 5*
robila som ich na Vianoce, zo všetkých sladkostí sa zjedli ako prvé, posúvam recept ďalej, lebo je fantastický...

Pridaj komentár k receptu: