Zlaté krémeše fotorecept

helca103 - fotkahelca103, 15. novembra 2012
Zlaté krémeše (fotorecept)
Foto: helca103

Aj tento recept mám už veľmi dávno a z nejakého časopisu a je dobrý.

Suroviny

1 l
200 g
4 ks Zlatý klas
2 ks
4 ks na sneh
Okrem toho:
1 ks (500g)
500 ml




Postup

  1. 1

    pripravím si suroviny.

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Lístkové cesto rozdelím na 2 časti,vyvaľkám,dám na pomúčený plech, vrch cesta trochu popichám špicatým nožom aby sa pri pečení veľmi nenafúklo a dám piecť do vyhriatej rúry.

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bielka dám šľahať do tuha a medzi tým si 6dl mlieka dám variť s cukrom aj s van.cukrom. V 4dl mlieka rozmiešam zlatý klas ktorý vlejem do vriaceho cukrového mlieka a uvarím na hustú hladkú kašu. Medzitým sa vyšľahali bielka ktoré vmiešam do teplého krému.

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hneď natriem na jeden plát z lístkového cesta. Kým vychladne vyšľahám šľahačku a natriem na vychladnutú plnku. Mala som načatú jednu 33% smotanu takže som ju pridala k tej čo som mala pripravenú a tak bolo šľahačky hodne :-)

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na vrch dám druhý plát a mierne pritlačím. Ja som sa ponáhľala tak som hneď poliala čokoládovou polevou,nechala asi pol hodinu postáť a pokrájala.

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Šľahačka nestihla poriadne stuhnúť ale potrebovala som to už krájať.

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môj zdroj receptu :-)

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dala som to sem zámerne aby ste videli,že v pôvodnom recepte sa žĺtky nepoužívajú ako je to v iných krémešoch.

    Zlaté krémeše (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

klaura
robievam medový krémeš a cesto naň si robím sama ... vyskúšam podľa teba ... bude to rýchlejšie ...
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
tie žĺtky nedávaš? Ja ich dávam variť do mlieka so zlatým klasom.
rikina
a v surovinách ti chýba šľahačková smotana...;o)
marianna76
krásny .... sa ho chystám robiť už dávno, aj podľa tatranky..., len tá šľahačka ma trápi... nedá sa niečim iným nahradiť? napr.tvaroh + k.smotana , to je prosba o radu ... lebo tieto krémeše vyzerajú tak krásne ... dík
valeri
Krásne, práve pijem kávu .... :-)))), booooože, ako dávno som ich už nerobila :-)) a pritom nič ťažké.
iva63
áno, krémešík a kávička-:) veľmi dobrá kombinácia...máš ich krásne!
elixir
Jaj...krémeše...to som už ako dlho nemala... a ešte nikdy nemala robené vlastnoručne. Ďakujem za recept, ukladám a už viem čo robím cez víkend :)
sovka62
Takto robím i ja, len žĺtka rozmiešam so Zlatým klasom a cukor rozdelím na polovice, 100 g do mlieka, 100g do bielkového snehu. A horný plát si najprv pokrájam na štvorce, až potom ich kladiem na šľahačku. Ale chuť tvojho i môjho bude zrejme rovnaká.
Podľa mňa je toto ten pravý krémeš, tak ho mám v starej kuchárskej knihe.
tatranocka
Mám technickú otázku:Mňa učili,že plech sa len oplachuje studenou vodou pri lístkovom ceste (lebo má veľa tuku).Mám zlé informácie ?

majsterka
A prečo ten názov ,keď ani žĺtka tam nejdu čo by evokovalo ten názov
Zlaté?
jaroslava31
tatranocka, máš pravdu, aj ja to tak viem, že sa plech vypláchne studenou vodou. Funguje to, stále to tak robím.
helca103
@esi , nie v tomto recepte sa žĺtky nepoužívajú 
@rikina ,ďakujem za upozornenie na fotke je ale zabudla som v rozpise- hned to opravím
@marianna76 ja som skúšala aj tvaroh zo želatínou ale to je už iné, tak urob bez šľahačky aj tak to bude fajn.
@klaura , @sonulienka ďakujem vám
@valeri , @iva63 ,elixíir, @dogagador ďakujem,
@sovka aj tak sa dá ,že pokrájaš a poukladáš no ja pokrájam už hotovú krémešku , moji nemajú radi hrubú vrstvu polevy tak som len ,,postrašila“ a žĺtky do zlatého klasu dávam tiež no v tomto recepte to nie je potrebné a práve preto som ho urobila aby ste videli,že aj tak sa dá,
@tatranocka mňa učila piecť moja stará mama a tá si plech vždy pomúčila a tak to robím celý život aj ja-akosi sa to na mňa prilepilo, no máš pravdu, pri lístkovom ceste stačí vypláchnuť studenou vodou. Na veľké sviatky si cesto robím sama ale receptov na to je to dost tak som neuvádzala.
@rennatte aj tak sa dá samozrejme no všetci máme to ,,svoje“ ako sme si zvykli niečo urobiť
@majsterka keď si pozrieš posledné foto pochopíš prečo zlaté – jednoducho je to pôvodný názov z časopisu spred asi 20 rokov.
@zuzana48 možno máš pravdu a práve preto mu pôvodný autor dal taký názov
@medovnicek , @mariaklara ďakujem vám.
cica2
zbožňujem tento zákusok, máš ho krásny :-)
helca103
@marianne som rada,že sa Ti páči ja ho robím dosť často :-)
@cica2 od teba je to naozaj kompliment pre mňa, ja zase obdivujem tvoje rolády :-)
jerica
@helca , zbožňujem , ale viem, že ho robiť nebudem , budem viac ho vychutnávať z tvojho fotoreceptíku :-)
mesiar50
helca ,kremese patria medzi moju prioritu,tieto tvoje vyzeraju velmi super nie 10b. ale 100b.Dakujem dam si to for KK.
helca103
@jerica ani sa nedá všetko vyskúšať, každá máme to svoje osvedčené a tak je to správne
mesiar50
helca103vďaka v mojich prýspevkoch nájdeš už aj video pozri prosím.Je to sranda aj som kostil a aj natáčal.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia