Ženský vrtoch
Mária Vitanovcová
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 19. marca 2013
šéfkuchárka Horskej chaty Šindľovec na Zverovke, 19. marca 2013
Foto: Ivan Majerský
25 ks
porcií
porcií
70 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
100 g |
|
200 g |
|
|
|
1 bal. |
|
Ostatné suroviny: | |
|
|
Miešanina: | |
4 ks |
|
280 g |
|
200 g |
|
5 ks |
|
Biela poleva: | |
500 g |
|
trocha |
|
kvapka |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Cesto: z polohrubej múky, práškového cukru, masla, žĺtka, citrónovej kôry a prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie, natrieme džemom, na ktorý dáme miešaninu a pomaly pečieme v predhriatej rúre.
- 2
Miešanina: žĺtky s práškovým cukrom vymiešame do peny, pridáme mleté orechy a z piatich bielkov vyšľahaný sneh.
- 3
Poleva: všetky ingrediencie vymiešame a polejeme upečený a vychladnutý koláč.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu