Žemľový košík plnený syrom fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 2. mája 2011

Tento recept mam od dcery a ona ho urcite dostala od jednej zo svojich kamaratok.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
250 g
5 PL
5 PL




Postup

  1. 1

    Na tento recept mozeme pouzit bezne zemle z obchodu, vtedy mozeme urobit viacej kosickov. Ak dostaneme kupit mensi okruhly chleba, mozeme ho tiez pouzit. Ja som si upiekla doma taku vacsiu zemlu, z 250g muky. Z upecenej zemli som odrezala vrch.

    Žemľový košík plnený syrom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nozikom som obrezala boky zemly, prstami som nadvihla spodnu cast a vybrala som striedku.

    Žemľový košík plnený syrom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Strednu jemnu cast zemly som nakrajala na priblizne rovnako velke hranolky. Zemlove hranolky som ulozila na suchy plech a dala som ich do vyhriatej rury 180C vysusit asi na 10 minut.

    Žemľový košík plnený syrom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pouzila som Philadelphia syr, ale moze sa pouzit aj hocijaky jemny lahodkovy syr. Paradajky a pazitku som pokrajala na mensie kusky. Syr som posolila, okorenila a vymiesala do penista. Ak sa vam syr zda trochu husty, mozete ho rozriedit olejom v ktorom su nalozene paradajky.

    Žemľový košík plnený syrom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Rozmiesany syr som vlozila do zemlovej korky. Naplnenu zemlu, aj vrch zemly som dala zapiect do vyhriatej rury 180C na 15 minut. Prvych 10 minut je dobre mat zemlu prikrytu a poslednych 5 treba zemlu odokryt.

    Žemľový košík plnený syrom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikladam fotku paradajok nalozenych v oleji s bazalkou, ktore som pouzila. To je len jedna z variacii ako sa da tato plnka ochutit. Kto ma rad moze pridat obycajne susene paradajky s cesnakom, ancoviky, no proste tu sa fantazii medze nekladu.

    Žemľový košík plnený syrom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

ola111
To musí byť dobré a úžasne rozvoniavať.
ketty3811
a kde ide ten zemiak?asi to mala byť žemľa,chybička sa vloudila.:-)
janger
Vyborne, na pohostenie...A tu zemlicku mas tiez krasnu, Danka. Sem s receptom :-)!
palokuchki
@mirkaz , prepac za neskoru odpoved. Najprv sa zjedia zemlove hranolky so syrom a potom sa postupne odtrhava korka zo zemli. Neviem ci je to dostatocna odpoved na to, co si chcela vediet.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia