Foto: palokuchki
Tento recept mam od dcery a ona ho urcite dostala od jednej zo svojich kamaratok.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na tento recept mozeme pouzit bezne zemle z obchodu, vtedy mozeme urobit viacej kosickov. Ak dostaneme kupit mensi okruhly chleba, mozeme ho tiez pouzit. Ja som si upiekla doma taku vacsiu zemlu, z 250g muky. Z upecenej zemli som odrezala vrch.
-
2
Nozikom som obrezala boky zemly, prstami som nadvihla spodnu cast a vybrala som striedku.
-
3
Strednu jemnu cast zemly som nakrajala na priblizne rovnako velke hranolky. Zemlove hranolky som ulozila na suchy plech a dala som ich do vyhriatej rury 180C vysusit asi na 10 minut.
-
4
Pouzila som Philadelphia syr, ale moze sa pouzit aj hocijaky jemny lahodkovy syr. Paradajky a pazitku som pokrajala na mensie kusky. Syr som posolila, okorenila a vymiesala do penista. Ak sa vam syr zda trochu husty, mozete ho rozriedit olejom v ktorom su nalozene paradajky.
-
5
Rozmiesany syr som vlozila do zemlovej korky. Naplnenu zemlu, aj vrch zemly som dala zapiect do vyhriatej rury 180C na 15 minut. Prvych 10 minut je dobre mat zemlu prikrytu a poslednych 5 treba zemlu odokryt.
-
6
Prikladam fotku paradajok nalozenych v oleji s bazalkou, ktore som pouzila. To je len jedna z variacii ako sa da tato plnka ochutit. Kto ma rad moze pridat obycajne susene paradajky s cesnakom, ancoviky, no proste tu sa fantazii medze nekladu.
Diskusia k receptu