Žemľový košík plnený syrom (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Tento recept mam od dcery a ona ho urcite dostala od jednej zo svojich kamaratok.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Na tento recept mozeme pouzit bezne zemle z obchodu, vtedy mozeme urobit viacej kosickov. Ak dostaneme kupit mensi okruhly chleba, mozeme ho tiez pouzit. Ja som si upiekla doma taku vacsiu zemlu, z 250g muky. Z upecenej zemli som odrezala vrch.
- Nozikom som obrezala boky zemly, prstami som nadvihla spodnu cast a vybrala som striedku.
- Strednu jemnu cast zemly som nakrajala na priblizne rovnako velke hranolky. Zemlove hranolky som ulozila na suchy plech a dala som ich do vyhriatej rury 180C vysusit asi na 10 minut.
- Pouzila som Philadelphia syr, ale moze sa pouzit aj hocijaky jemny lahodkovy syr. Paradajky a pazitku som pokrajala na mensie kusky. Syr som posolila, okorenila a vymiesala do penista. Ak sa vam syr zda trochu husty, mozete ho rozriedit olejom v ktorom su nalozene paradajky.
- Rozmiesany syr som vlozila do zemlovej korky. Naplnenu zemlu, aj vrch zemly som dala zapiect do vyhriatej rury 180C na 15 minut. Prvych 10 minut je dobre mat zemlu prikrytu a poslednych 5 treba zemlu odokryt.
- Prikladam fotku paradajok nalozenych v oleji s bazalkou, ktore som pouzila. To je len jedna z variacii ako sa da tato plnka ochutit. Kto ma rad moze pridat obycajne susene paradajky s cesnakom, ancoviky, no proste tu sa fantazii medze nekladu.