Žemľový košík plnený syrom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Tento recept mam od dcery a ona ho urcite dostala od jednej zo svojich kamaratok.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na tento recept mozeme pouzit bezne zemle z obchodu, vtedy mozeme urobit viacej kosickov. Ak dostaneme kupit mensi okruhly chleba, mozeme ho tiez pouzit. Ja som si upiekla doma taku vacsiu zemlu, z 250g muky. Z upecenej zemli som odrezala vrch.
  2. Nozikom som obrezala boky zemly, prstami som nadvihla spodnu cast a vybrala som striedku.
  3. Strednu jemnu cast zemly som nakrajala na priblizne rovnako velke hranolky. Zemlove hranolky som ulozila na suchy plech a dala som ich do vyhriatej rury 180C vysusit asi na 10 minut.
  4. Pouzila som Philadelphia syr, ale moze sa pouzit aj hocijaky jemny lahodkovy syr. Paradajky a pazitku som pokrajala na mensie kusky. Syr som posolila, okorenila a vymiesala do penista. Ak sa vam syr zda trochu husty, mozete ho rozriedit olejom v ktorom su nalozene paradajky.
  5. Rozmiesany syr som vlozila do zemlovej korky. Naplnenu zemlu, aj vrch zemly som dala zapiect do vyhriatej rury 180C na 15 minut. Prvych 10 minut je dobre mat zemlu prikrytu a poslednych 5 treba zemlu odokryt.
  6. Prikladam fotku paradajok nalozenych v oleji s bazalkou, ktore som pouzila. To je len jedna z variacii ako sa da tato plnka ochutit. Kto ma rad moze pridat obycajne susene paradajky s cesnakom, ancoviky, no proste tu sa fantazii medze nekladu.