Žemľovka (fotorecept)
Autor receptu: katkaszaboova
Žemlovku robím len zriedka - keď mi zvýšia nejaké rožky z predošlého dňa, a vtedy do nej dávam, čo práve mám doma v špajzi alebo chladničke. Dnes sme mali tvarohovo-čokoládovú :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Rožky pokrájame.
- Tvaroh zmiešame s 1 vanilkovým cukrom a 1 PL cukru.
- Spravíme zálievku, do ktorej budeme namáčať rožky: v mlieku rozmiešame vajíčko, 2 PL cukru, 1 vanilkový cukor a zlatý klas.
- Na spodok sklenenej zapekacej misy rozložíme 1/3 namočených rožkov. (misu netreba vymastiť)
- Na rožky rozotrieme tvarohovú plnku a na ňu lyžičkou rozdelíme čučoriedkový džem (alebo hocijaký iný, aký máme doma). Nasleduje ďalšia vrstva z rožkov.
- Potom na rožky rozdelíme čokoládu (ja som dala orieškovú) a nutelu. A naposledy dáme zase rožky.
- Zvyškom mlieka zalejeme celú žemlovku a na vrch pokrájame maslo. Dáme piecť do rúry na 30 min. na 200 C.
- Dobrú chuť!