Žemľovka (fotorecept)

Autor receptu: katkaszaboova

Žemlovku robím len zriedka - keď mi zvýšia nejaké rožky z predošlého dňa, a vtedy do nej dávam, čo práve mám doma v špajzi alebo chladničke. Dnes sme mali tvarohovo-čokoládovú :-)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rožky pokrájame.
  2. Tvaroh zmiešame s 1 vanilkovým cukrom a 1 PL cukru.
  3. Spravíme zálievku, do ktorej budeme namáčať rožky: v mlieku rozmiešame vajíčko, 2 PL cukru, 1 vanilkový cukor a zlatý klas.
  4. Na spodok sklenenej zapekacej misy rozložíme 1/3 namočených rožkov. (misu netreba vymastiť)
  5. Na rožky rozotrieme tvarohovú plnku a na ňu lyžičkou rozdelíme čučoriedkový džem (alebo hocijaký iný, aký máme doma). Nasleduje ďalšia vrstva z rožkov.
  6. Potom na rožky rozdelíme čokoládu (ja som dala orieškovú) a nutelu. A naposledy dáme zase rožky.
  7. Zvyškom mlieka zalejeme celú žemlovku a na vrch pokrájame maslo. Dáme piecť do rúry na 30 min. na 200 C.
  8. Dobrú chuť!