Foto: peta5
Ku všetkým ˝knedlovým˝ jedlám. Recept pochádza z Prahy, robíme ho v reštaurácii neďaleko Frankfurtu a niekedy nestíhame gúľať :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Žemľové kocky si nasypeme do ˝lavóra˝ a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Maslo si dáme rozpustiť, zalejeme mliekom a necháme zohriať na vlažno (nie horúce!!) Rozšľaháme vajíčka, pridáme k mlieku, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový orech a premiešame. Potom touto zmesou zalejeme žemle a dôkladne ihneď miešame, aby sa nám rovnomerne ˝napili˝. Necháme odstáť 15 min.
- 2
Zatiaľ si dáme zovrieť vodu do väčšieho hrnca, pridáme bujón, alebo aj dva, alebo vývar. Pripravíme si dosku kam budeme knedlíky po horúcom kúpeli ukladať na vychladnutie a misku s vlažnou vodou.
- 3
Najskôr si to celé znovu premiešame. Ja si potom menšou naberačkou na polievku knedlíky nadávkujem a keď ich mám takto prichystané, ide sa gúľať. Najskôr trochu silnejšie aby sa to všetko riadne spojilo. Potom si z misky s vodou knedlík trošku pokropím a medzi dlaňami ho dohladka dotvarujem. Do hladka preto, aby nám pri varení nepresiakla voda dnu a knedlík sa nerozpadol. Dáme do vriaceho vývaru a varíme pod pokrievkou 9 minút. Vyberieme a môžme okamžite podávať. Alebo necháme vychladnúť a šup do mrazáku. Po rozmrazení si ich dám na 9 min. do pary a sú ako čerstvé.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
" Móóóc dobrá a chutná vec k ragú a ostatným ˝knedlovým˝ jedlám :) "
Určite vyskúšam .