Foto: egresik
Predjedlo, večera alebo alternatíva na zaujímavú prílohu k mäsu.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Uvarené zemiaky prekrojíme na polovičky a vydlabeme. Snažíme sa ponechať hrúbku cca 0,5 cm. Vydlabané kúsky zemiakov, bryndzu a pažítku vložíme do misky a vymiešame. Ak by to bolo suché tak tam pridajte trošku mlieka (radšej postupne po troškách).
-
2
Vymiešanou plnkou naplníme vydlabané zemiaky.
-
3
Pečieme do zlata cca 20 min na 180 stupnov.
-
4
Podávame so zeleninovým šalátom. Viem si to predstaviť aj ako predjedlo, keby to bolo jednotlivo podávané. A zároveň si to viem predstaviť ako zvláštnejšiu prílohu k mäsu. Mäsoholici môžu previazať plátkom slaninky ;)
Diskusia k receptu