Zemiaky plnené bryndzou

egresik - bez fotkyegresik, 6. júna 2013
Zemiaky plnené bryndzou
Foto: egresik

Predjedlo, večera alebo alternatíva na zaujímavú prílohu k mäsu.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
180 g
2 PL
prípadne na rozriedenie




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky prekrojíme na polovičky a vydlabeme. Snažíme sa ponechať hrúbku cca 0,5 cm. Vydlabané kúsky zemiakov, bryndzu a pažítku vložíme do misky a vymiešame. Ak by to bolo suché tak tam pridajte trošku mlieka (radšej postupne po troškách).

    Zemiaky plnené bryndzou - obrázok 1
  2. 2

    Vymiešanou plnkou naplníme vydlabané zemiaky.

    Zemiaky plnené bryndzou - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme do zlata cca 20 min na 180 stupnov.

    Zemiaky plnené bryndzou - obrázok 3
  4. 4

    Podávame so zeleninovým šalátom. Viem si to predstaviť aj ako predjedlo, keby to bolo jednotlivo podávané. A zároveň si to viem predstaviť ako zvláštnejšiu prílohu k mäsu. Mäsoholici môžu previazať plátkom slaninky ;)

Diskusia k receptu

frezia68
Chvááálim-fajnotka,mne stačí na večeru so žinčicou,zákvasom.....:-)
rea1
s tou slaninkou ešte áno, ale kaziť takéto báječné jedlo mäsom - veď by to bol hriech! :-))) za misu zeleninového šalátu alebo acidko k tomu ... a mňam.
salinka
Určite tomu už nič nechýba, je to dokonalé tak ako je to na obrázku:-)
elysa
vyzerajú lákavo Tvoje zemiačky, kk...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia