Zemiaky plnené bryndzou
Autor receptu: egresik
Predjedlo, večera alebo alternatíva na zaujímavú prílohu k mäsu.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Uvarené zemiaky prekrojíme na polovičky a vydlabeme. Snažíme sa ponechať hrúbku cca 0,5 cm. Vydlabané kúsky zemiakov, bryndzu a pažítku vložíme do misky a vymiešame. Ak by to bolo suché tak tam pridajte trošku mlieka (radšej postupne po troškách).
- Vymiešanou plnkou naplníme vydlabané zemiaky.
- Pečieme do zlata cca 20 min na 180 stupnov.
- Podávame so zeleninovým šalátom. Viem si to predstaviť aj ako predjedlo, keby to bolo jednotlivo podávané. A zároveň si to viem predstaviť ako zvláštnejšiu prílohu k mäsu. Mäsoholici môžu previazať plátkom slaninky ;)