Zemiaky plnené bryndzou

Autor receptu: egresik

Predjedlo, večera alebo alternatíva na zaujímavú prílohu k mäsu.

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvarené zemiaky prekrojíme na polovičky a vydlabeme. Snažíme sa ponechať hrúbku cca 0,5 cm. Vydlabané kúsky zemiakov, bryndzu a pažítku vložíme do misky a vymiešame. Ak by to bolo suché tak tam pridajte trošku mlieka (radšej postupne po troškách).
  2. Vymiešanou plnkou naplníme vydlabané zemiaky.
  3. Pečieme do zlata cca 20 min na 180 stupnov.
  4. Podávame so zeleninovým šalátom. Viem si to predstaviť aj ako predjedlo, keby to bolo jednotlivo podávané. A zároveň si to viem predstaviť ako zvláštnejšiu prílohu k mäsu. Mäsoholici môžu previazať plátkom slaninky ;)