Zemiakovo-cesnaková polievka (fotorecept)

Autor receptu: ropa

Jednoduchá, rýchla a veľmi chutná polievka. Keďže je to najobľúbenejšia polievka našich synov (aj moja), robievame ju veľmi často.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Pozor! ak budeme používať cesnakovú pastu, zemiaky nesolíme.
  2. Na oleji si osmažíme roztlačený cesnak, alebo pastu, pridáme štipku čierneho korenia. Smažíme veľmi krátko.
  3. Na osmažený cesnak prelejeme vývar zo zemiakov a zemiaky, zemiaky rozmixujeme tyčovým mixérom. Krátko povaríme
  4. Podávame s nastrúhaným syrom a opečeným rohlíkom (my používame aj sucháre). Polievku môžete spraviť vždy keď varíte zemiaky. Stačí odobrať pár zemiakov a použiť vývar. Výborne chutí pikantná...