Zemiakovo-cesnaková polievka (fotorecept)
Autor receptu: ropa
Jednoduchá, rýchla a veľmi chutná polievka. Keďže je to najobľúbenejšia polievka našich synov (aj moja), robievame ju veľmi často.
5 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistené zemiaky nakrájame na kocky. Zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka. Pozor! ak budeme používať cesnakovú pastu, zemiaky nesolíme.
- Na oleji si osmažíme roztlačený cesnak, alebo pastu, pridáme štipku čierneho korenia. Smažíme veľmi krátko.
- Na osmažený cesnak prelejeme vývar zo zemiakov a zemiaky, zemiaky rozmixujeme tyčovým mixérom. Krátko povaríme
- Podávame s nastrúhaným syrom a opečeným rohlíkom (my používame aj sucháre). Polievku môžete spraviť vždy keď varíte zemiaky. Stačí odobrať pár zemiakov a použiť vývar. Výborne chutí pikantná...