Zemiakovo-brokolicové placky pečené v rúre fotorecept

afataga - fotkaafataga, 1. marca 2014
Zemiakovo-brokolicové placky pečené v rúre (fotorecept)
Foto: afataga

Ďalšia inšpirácia na placky. Technológia získania škrobu je odkukaná od eraserhead a 2010, netraba žiadnu múku, vločky ani vajco. Ak dáte miesto masti olej, Zobraziť celý popisĎalšia inšpirácia na placky. Technológia získania škrobu je odkukaná od eraserhead a 2010, netraba žiadnu múku, vločky ani vajco. Ak dáte miesto masti olej, síce nebudú také dobré, ale budú priam až vegánske.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

7 ks
500 g
6 strúčikov
4 ks
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ošúpané zemiaky som postrúhala v robote, vymačkala som ich tak, že do misy som dala vodu z nich a do druhej vymačkané zemiaky, nechala som usadiť škrob. Zatiaľ som postrúhala cesnak a brokolicu. Pridala som ich do misy ku zemiakom, zliala som vodu, čo zostala v mise nad škrobom, vyzerá to takto:

    Zemiakovo-brokolicové placky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Škrob som pridala som misy, tiež brokolicu s cesnakom, chilli, soľ a majoránku. Kto nechce chilli, tak nedá.

    Zemiakovo-brokolicové placky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Premiešala som, ako vidno, nie je tam žiadna prebytočná voda

    Zemiakovo-brokolicové placky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plechy som dala pečiaci papier a narobila som placky, na každú som dala asi 1/2 KL masti, dala som piecť na 200° do teplovzdušnej, dva plechy naraz. Piekla som 20 min., potom som ich obrátila, zas som dala trošku masti a piekla ešte 10 min., treba si odsledovať. Vyšlo mi 22 ks, ale boli také malé.

    Zemiakovo-brokolicové placky pečené v rúre (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

izabella929
vyzerajú super..-) inak skúšala som už robiť placky aj s karfiolom,šošovicou, hráškom aj s ružičkovým kelom...chutili nám...
margaretka28
veľmi sa mi páčia, ešte som také nerobila, tak najbližšie ked kúpim brokolicu, spravím tieto placky
jujoska
nuz veru toto su skor rosti, nez tie dnesne pustine... pekny recept, zide sa
elysa
perfektné placky, tiež som tento týždeň prvý krát piekla placky v rúre a zapáčilo sa mi to, najbližšie budú takto, zemiaky môžem na všelijako :)
eviana
Fajne si navarila, ale ja by som dala zemiaky na hrubo, nech sú placky poriadne chrumkavé. S brokolicou som ešte neskúšala, takže vďaka za ťuknutie do čela... a chilli veľmi chválim, tiež by som ho aj do palaciniek dala :)
mariamka
@afataga idem na tvoje placky, zemiaky uz stoja, brokolica nastruhana, dufam ze tank nebude treba, nemam na to vodicak :D
mariamka
tak dovarene, moje postrehy: dala som presne to co ty, miesto chilli CMK, skrobu som mala dost, aj tak nesli z toho robit placky lyzicou, tak som ich umravnila rukou a su z toho placko-fasirky, po 20 min ze idem obratit, ani nahodou, drzali fest, tak som ich este potrela maslo+oliv.olej, plech posunula vyssie a dala horny ohrev, myslim, ze sa vydarili :) zvrchu chrumkave, vnutri vlacne, napokon ani tank nebolo treba :) dakujem za recept, fakt sikovny a chutny

katka78
Mariamka, krásne sa ti vydarili, nakopla si ma, vyskúšam v týždni.
afataga
@zuzkabluzka dakujem
@mariamka som rada, ze chutili a ze sa neotravili :-), neviem preco ti nesli odlepit, ja som ani nie ze robila placky lyzicou, nakydala som lyzicou kopky a potom som ich trochu ucapkala, ale aj tvoje vyzeraju dobre, dakujem za foto, na tej poslednej je este aj mozog? :-) dufam, ze si ho nemusela manzelovi amputovat, aby to jedol :-)
@katka78 daj potom vediet
mariamka
zeby mal az taky velkyy?? :))) by si sa divilia, on bezne meni rezen na burinu :)) nanho porcia este len caka, ale syn odkazuje ze "velmo dobre"
hanak
Konečne múdro spracovaná brokolica. Tak to už hej! Pustím sa do toho. @afataga , si šikula. A aj keď iste po tom nebažíš, dávam Ti plný počet *****;-)
manya
tento recept isto vyskúšam, môj muž placky zbožňuje, tak takáto zdravšia varianta mu isto nezaškodí.
@mariamka , chyba bude asi v papieri na pečenie, minulý týždeň som použila taký pekný biely a pečivo sa mi prilepilo.
mariamka
@manya dakujem za postreh, to by ma nenapadlo, je to moj prvy papier na pecenie :), a fakt sa nan lepi takmer vsetko...
afataga
@manya budem rada, ak vam bude chutit, obcas nezaskodi
s tym papierom mas pravdu, tiez som mala taky biely, pouzivala som ho potom na balenie, ja mam radsej tento hnedy, aj ked nie je taky gustiozny :-)
kika1212
dobre si to vymyslela, placky sa mi páčia a keď sa dostanem k brokolici, určite vyskúšam
tiginko
a kde sa flákaš @paploska , keď nie si doma? :-) Inak už mi trochu lezieš na nervy @afataga , to kedy mám skúšať všetky recepty?? Ešte že tento prichádza do úvahy na dôchodku, keď už zuby nebudú to čo za mladi...nie ako tie stejky...
kecemis
Tak ja idem k zubarovi teraz. Do dochodku to nevydrzim.
tiginko
panebože @kecemis , ty si chceš nechať vytrhať zuby, aby si si mohol dať @afatagine placky?? Kašli na to, teraz si daj jej stejky a neplytvaj zbytočne peniaze na zubára. Zuby ti časom vypadnú samé a potom...tradáá, aké dobré nám budú tieto kašovité dobroty :-)
kecemis
Mas asi pravdu tiginko. Ako bezzuby uz duplom nepohnem ani s mojou polovickou. Ale tak dlho cakat? Co ked sa nedockam. Asi ich budem musiet skombinovat s tym stejkom.
afataga
@paploska no to je pravda, v hoteli s ponornym varicom by to asi bol iny adrenalin :-)
@tiginko dobry napad, treba si v kk urobit rubriku Bezzube recepty :-)
@kecemis ty si sikovny, zvladnes ich aj so zubami a s tym staekom to vobec nie je blby napad :-)
paploska
@tiginko konečne som sa doflákala a zarezávam na štandardnej stoličke :-) a ver, že ma to teší @afataga no platnička nebola, ale bol tatarák :-)
marika21
Ale ste si teraz pekne pokecali. Môžete si vymeniť aspoň foto- placky. Toto bola konverzácia aká má byť. Neviem či predtým čo som na inej stránke čítala tie útoky bolo len divadlo " alebo skutočnosť" nebudem menovať. Ste takí zlatí ako si hrkútate. Tie placky všetky vyzerajú "super" iste aj tak chutia. Minulý týždeň dcéra také robila. Boli výborné.
afataga
@marika21 som rada, ze chutili, no to je tak, niekedy sa to zbehne tak, ze je sranda a niekedy sa zbehnu utoky, to je asi vsade tak, kde su ludia, netreba sa s tym moc zaoberat a nerobit si zbytocne vrasky :-)
2010
No a ked si k nim spravis salat z mladej surovej cvikle s pomarancami, kozim syrom a balsamicom potom mozes aj vyprazat - ide to rychlejsie ked sa najprv zmes natlaci do formicky :-)



afataga
@2010 ked ja surovu cviklu nemam rada, mne sa prave zda rychlejsie v rure a hlavne nemusim pri tom stat a mat vsetko oprskane, ale fotocku si dal peknu :-)