Foto: mariaklara
Recept mám z časopisu "Dorka", na ktorý si určite dobre spomínate. V našej rodine patrí k obľúbeným jedlám.
porcií
príprava
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť.
-
2
Vychladnuté zemiaky pretlačíme alebo postrúhame, pridáme preosiatu múku, žĺtok, soľ.
-
3
Vypracujeme hladké cesto.
-
4
Vyklopíme na pomúčenú dosku.
- 5
Vyformujeme do valčeka.
- 6
Nakrájame na 15-16 rovnakých kúskov.
- 7
Na pomúčenej doske vyvaľkáme tenké placky. (veľkosť dezertného tanierika)
- 8
Pečieme na platni sporáka z oboch strán. Pracujeme rýchlo, aby cesto dlho nestálo a neredlo. Nakoniec ich potrieme rozpusteným tukom, prípadne olejom. Ak chceme urobiť viac kusov, suroviny si nachystáme, ale zamiesime po spracovaní predchádzajúcej dávky. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 5
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-lokse-fotorecept/8917...
lokše sú klasika, nič sa nimi nepokazí