Zemiakové kysnuté cesto (fotorecept)
Autor receptu: ailuj82
Keď vám zostanú zemiaky....
Postup
- Z droždia, cukru a asi deci vody si pripravíme kvások. Do misy dáme polohrubú a celozrnnú múku, pridáme vegetu, zmäknutý palmarín, oregano a zemiaky /rozmixované s trochou vody alebo pyré zemiaky čo nám zostali od obeda/. Pridáme vykysnutý kvások a miesime cesto. Podľa potreby pridávame teplú vodu, ale opatrne, lebo zemiakové cesto redne!
- Vymiesené cesto necháme asi hodinu kysnúť.
- Nakysnuté cesto - zdvojnásobilo objem.
- Cesto ešte premiesime s múkou, lebo nám trochu redne. Robíme rožky, môžeme ich aj plniť šunkou, klobásou...
- Alebo cesnakové pečivo. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút. Pred pečením môžeme ale nemusíme potrieť vajíčkom.
- Rožky boli výborné chrumkavé a vďaka zemiakom je cesto mäkké.