Zemiakové kysnuté cesto (fotorecept)

Autor receptu: ailuj82

Keď vám zostanú zemiaky....

25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z droždia, cukru a asi deci vody si pripravíme kvások. Do misy dáme polohrubú a celozrnnú múku, pridáme vegetu, zmäknutý palmarín, oregano a zemiaky /rozmixované s trochou vody alebo pyré zemiaky čo nám zostali od obeda/. Pridáme vykysnutý kvások a miesime cesto. Podľa potreby pridávame teplú vodu, ale opatrne, lebo zemiakové cesto redne!
  2. Vymiesené cesto necháme asi hodinu kysnúť.
  3. Nakysnuté cesto - zdvojnásobilo objem.
  4. Cesto ešte premiesime s múkou, lebo nám trochu redne. Robíme rožky, môžeme ich aj plniť šunkou, klobásou...
  5. Alebo cesnakové pečivo. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 20-25 minút. Pred pečením môžeme ale nemusíme potrieť vajíčkom.
  6. Rožky boli výborné chrumkavé a vďaka zemiakom je cesto mäkké.