Zemiaky sa hodia takmer ku každému jedlu. A aby sme stále nepodávali "obyčajnú" zemiakovú kašu, môžeme si ju obzvláštniť.
príprava
Postup
-
1
Zemiaky si uvaríme do mäkka a zlejeme tak, aby nám ostala voda na spodku hrnca. V teplom mlieku roztopíme maslo a prilejeme do zemiakov a rozmixujeme.
- 2
S bryndzou a slaninkou- do teplej zemiakovej kaše pridáme 2 bryndze. Na oleji si osmažíme slaninku a pridáme ku kaši, dobre premiešame.
- 3
S karí korením a cesnakom- na oleji dozlatista opražíme 4 pretlačené strúčiky cesnaku. Cesnak, 1 ČL karí korenia a čierne korenie pridáme ku kaši.
- 4
So syrom a pažítkou- do teplej zemiakovej kaši pridáme syr v črievku a čerstvú pažítku. Môžete pridať aj trošku kyslej smotany na vylepšenie chuti.
- 5
S bazalkou a pestom- do vyšľahanej zemiakovej kaše pridáme 2PL olivového oleja, 1 PL pesta a posekané listy z čerstvej bazalky. Pri podávaní môžeme posypať strúhaným parmezánom.
- 6
S hubami a cibuľou- na oleji osmažíme 1 nadrobno posekanú cibuľu a pokrájané šampiňóny. Vmiešame do zemiakovej kaše a pridáme čierne korenie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu