Foto: baskag
Veľmi jednoduchá, krémová polievka-skvelá chuťovo a za pár drobných :)
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny pekne pokope- do polievky minimum veci a aj napriek tomu je chuťovo skvelá.
-
2
Dáme si do hrnca rozpustiť maslo, zatiaľ nakrájame očistenú cibuľku na tenšie kolieska - dáme dusiť do sklovita na miernom ohni.
-
3
Medzitým si očistíme zeler, nakrájame no ha tenké plátky- čím tenšie tak tým sa bude kratšie polievka variť. Pridáme k udusenej cibuli a zalejeme litrom vriacej vody. Odkryté varíme kým zeler nezmäkne.Keď je zeler mäkký, pridáme nadrobený/nakrájaný plesnivý syr a spolu všetko rozmixujeme.
-
4
Potom prelejeme do čistého hrnca, dosolíme a dokoreníme ak treba ( ja dávam iba štipku čierneho korenia, lebo slaná je zvyčajne dosť od Nivy) a môžeme ešte raz prevariť. Na tanieri môžeme ozdobiť nakrájaným pórkom alebo nastrúhaným zelerom. Dobrú chuť ;-)
Diskusia k receptu