Zeleninové lasagne

Autor receptu: ivah

Balíček lasagní som mala kúpený už dávno, ale akosi bezradne som naň pozerala, kým ma konečne „kopla múza“ a vymyslela som, čo sním. ;-) Použila som plech s rozmermi cca 21 x 28 cm – výnimočne to pokladám za dôležité uviesť, pretože suroviny by mali presne „sadnúť“.

4-6
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Lasagne uvaríme v osolenej vriacej vode s olivovým olejom. Niekoľkokrát dobre pomiešame, aby sa nezlepili. Hotové scedíme, prepláchneme studenou vodou.
  2. Zeleninu pokrájanú na drobno zasypeme solčankou, podlejeme vodou a dusíme do polomäkka. (Vody dáme radšej viac – zvyšnú použijeme na bešamel.) Prebytočnú vodu zlejeme, pridáme pretlak, cukor a za stáleho miešania chvíľu varíme. Do hotovej zmesi pridáme oregano, zamiešame.
  3. Uvaríme bešamel: Vychladnutý vývar doplníme vodou do 500 ml. Polovicu privedieme do varu, v druhej rozmiešame múku, prilejeme do hrnca, za stáleho miešania varíme 1-2 minúty. Pridáme parmezán a dôkladne premiešame.
  4. Do vymasteného plechu uložíme 3 plátky lasagní, navrstvíme plnku, ktorú prikryjeme plátkami eidamu. Postup zopakujeme 3x. Navrch položíme posledné lasagne, nalejeme bešamel a rovnomerne ho rozotrieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 150°C 30 minút. Dobrú chuť! :-) Viac mojich receptov nájdete na FB stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu :-)