Foto: palokuchki
Chcela som vyuzit zeleninu, ktora sa mi uz hromadila v chladnicke. Popozerala som si recepty na internete a tento ma oslovil.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Anglicku slaninu som si pokrajala na tenke pasiky
-
2
a na miernom ohni som ju poprazila do chrumkava.
-
3
Oprazenu slaninu som z panvice odlozila na bok a na oleji ktory sa zo slaniny vyskvaril som poprazila roztlaceny cesnak, susene chilli papricky a citronovy tymian.
-
4
Karfiol a brokolicu som porozdelovala na mensie kusky. Najprv som ich trochu povarila v osolenej vode. Karfiol asi tri minuty a brokolicu len minutu. Takto pripravenu zeleninu aj s nakrajanou cukinou som pridala k oprazenemu cesnaku. Zeleninu som spolu chvilu poprazila tak 3-4 minuty. Potom som ju zaliala jednou salkou vyvaru v ktorom som varila karfiol a este trochu podusila. Ostatok vyvaru som pouzila na pripravu polievky.
-
5
Bielu omacku-besamel som si pripravila klasickym sposobom. Do omacky som potom este pridala oprazenu slaninku,
-
6
K udusenej zelenine som primiesala polovicku besamelu.
-
7
Paradajkovu omacku som si pripravila podla mojho oblubeneho receptu. Kazdy mate urcite ten svoj oblubeny recept, ktory radi robievate a ktory vam najviac chuti.
-
8
Na paradajkovu omacku som poukladala platky lasagne.
-
9
Na lasagne som dala polovicku zeleninovej plnky.
-
10
Na zeleninu som ulozila dalsiu vrstvu lasagne.
-
11
Na lasagne som potom navrstvila druhu polovicku zeleninovej plnky.
-
12
Na zeleninu som potom vyliala paradajkovu omacku
-
13
a na paradajkovu omacku som dala zvysok bielej omacky.
-
14
Na koniec som vrch posypala postruhanym syrom.
-
15
Lasagne som piekla vo vyhriatej rure 180C 30minut.
Ja robievam lasagne bez masa podla tohto receptu :
varecha.pravda.sk/recepty/tekvicove-lasagne-fotorecept/10...