Zeleninové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Chcela som vyuzit zeleninu, ktora sa mi uz hromadila v chladnicke. Popozerala som si recepty na internete a tento ma oslovil.
4-6 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Anglicku slaninu som si pokrajala na tenke pasiky
- a na miernom ohni som ju poprazila do chrumkava.
- Oprazenu slaninu som z panvice odlozila na bok a na oleji ktory sa zo slaniny vyskvaril som poprazila roztlaceny cesnak, susene chilli papricky a citronovy tymian.
- Karfiol a brokolicu som porozdelovala na mensie kusky. Najprv som ich trochu povarila v osolenej vode. Karfiol asi tri minuty a brokolicu len minutu. Takto pripravenu zeleninu aj s nakrajanou cukinou som pridala k oprazenemu cesnaku. Zeleninu som spolu chvilu poprazila tak 3-4 minuty. Potom som ju zaliala jednou salkou vyvaru v ktorom som varila karfiol a este trochu podusila. Ostatok vyvaru som pouzila na pripravu polievky.
- Bielu omacku-besamel som si pripravila klasickym sposobom. Do omacky som potom este pridala oprazenu slaninku,
- K udusenej zelenine som primiesala polovicku besamelu.
- Paradajkovu omacku som si pripravila podla mojho oblubeneho receptu. Kazdy mate urcite ten svoj oblubeny recept, ktory radi robievate a ktory vam najviac chuti.
- Na paradajkovu omacku som poukladala platky lasagne.
- Na lasagne som dala polovicku zeleninovej plnky.
- Na zeleninu som ulozila dalsiu vrstvu lasagne.
- Na lasagne som potom navrstvila druhu polovicku zeleninovej plnky.
- Na zeleninu som potom vyliala paradajkovu omacku
- a na paradajkovu omacku som dala zvysok bielej omacky.
- Na koniec som vrch posypala postruhanym syrom.
- Lasagne som piekla vo vyhriatej rure 180C 30minut.