Foto: 2010
Ono sa lahko menia recepty z exotickych krajin ale je uplne tabu menit domace tradicne recepty.Tu ma inspirovala Suzanne Husseini v jej novej knihe Zobraziť celý popisOno sa lahko menia recepty z exotickych krajin ale je uplne tabu menit domace tradicne recepty.Tu ma inspirovala Suzanne Husseini v jej novej knihe Modern Flavours of Arabia kde sa neboji experimentovat s tradicnymi arabskymi receptami napriek tomu ze zije v Emiratoch. Takze co by sa mozno stalo keby nase babky vtedy mali vsetky suroviny ktore boli nedostupne prave v tej sezone.
Postup
-
1
Na panvicu dame trochu masti a rychlo opecieme na tenke platky nakrajanu oravsku slaninu , vyberieme a odlozime na teple miesto.
- 2
Do panvice vlozime halusky a poopekame zo vsetkych stran pridame za lyzicu na drobno nakrajanej petrzlenovej vnate a premiesame minutu prehrejeme, odlozime na teple miesto. Ked mame grill na stvrtky nakrajene cherry paradajky rychlo ugrilujeme ked nie dame naspat na panvicu s troskou masti 2 - 3 minuty pridame lyzicu posekanych vlasskych orechov .
- 3
Do jarnej bryndze pridame trochu mlieka a vymiesame a prehrejeme v malom hrnci aby sme mali hustejsi dressing. Naaranzujeme na tanieri .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Inac tu je link na tu knizku :
www.amazon.com/Modern-Flavors-Arabia-Recipes-Memories/...
pokaziť. Aj to krajšie a farebnejšie vyzerá. Takže sme za to , aby ti pas ostal a s majetkom sa môžeš s nami rozdeliť. Krásny deň prajem.
en.wikipedia.org/wiki/Acquired_taste...
preto bezne cudzincom az tak nechutia , jedna z poznamok ze je tam moc vela toho "dressing" -bryndza a ze su moc mastne a vyzorovo nie su atraktivne .Preto som "rozlozil" recept na prvky ktore sa daju pridat ci ubrat plus dodal farbu ( dal som kuceravu petrzlenovu vnat lebo ma menej chuti skor len farbu). No a tie orechy to je od talianov tie naozaj idu vyborne k ostrejsim syrom.
PS: to neznamena ze moje oblubene su klasicke s dobrou porciou oprazenej slaninky :-)
To je fakt. Bryndza a paradajky to pasuje.Toto mohol stvoriť len pablb.
Slovakom nevadi , ze kludne si prisposobia jedla z celeho sveta podla "nasej, slovenskej" chuti /vid kopu receptov s nazvom "cina" alebo tzv. slovenske rizoto /- ale na halusky im siahnut nesmie nikto !:-)
Pravdu povediac - halusky s bryndzou si aj ja dam radsej klasicke .S domacou slaninkou a mnou urobenou bryndzou . Ale poznam chute nasich americkych pribuznych /aj pravnucata nasej tetky vedia celkom slusne "hutorec po zemplinsky"/ a tak viem , ze tvojim haluskam by dali prednost pred "nacisto slovenskymi" . Tie tvoje vyzeraju lakavejsie . Ved co si budeme navravat ...:-) :-)
Ahoj.Prečo si bryndzu nespravíš ?
Ja som raz bryndzu robil z nesoleného ovčieho syra.Ale tuším sa dá spraviť aj z kravského.Škoda,že som zabudol ako som ju robil.Bolo to strašne dávno.Sorry.
www.porada.sk/archive/index.php/t-163892.html...
Na bryndzu je x x receptov a iste aj na vareche
Prajem pekný večer
toto je kreácia na "Beccaccia sul crostone" kde namiesto sluky je použitá prepelica a namiesto toskánskeho chleba je použitý panettone
"podobny" experiment kde foie gras bola na toastovanej brioske s chilli dzemom ...