Želé z troch druhov čokolády fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 1. januára 2011

Jednoduchý a efektný dezert.

Suroviny

100 g
100 g
100 g
600 ml
1 a 1/2 tyčinky

Online leták

Postup

  1. 1

    Suroviny na prípravu.

    Želé z troch druhov čokolády (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V 200 ml smotany necháme namočenú polovicu agar agar tyčinky aspoň 10 - 15 min. Ja tyčinku trhám na menšie kúsky, rýchlejšie sa rozpustí. Po uplynutí tohto času smotanu a agar agar dáme na sporák a na slabom ohni miešame, kým sa agar agar úplne nerozpustí. Odstavíme zo sporáka.

    Želé z troch druhov čokolády (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do horúcej tekutiny pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa celkom neroztopí.

    Želé z troch druhov čokolády (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tekutinu nalejeme do formy a necháme stuhnúť. Na 6 malých bábovičiek by stačila polovičná dávka. Ja som zvyšok naliala do zapekacej misy a potom krájala na rezy.

    Želé z troch druhov čokolády (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Želé necháme stuhnúť a postup opakujeme najprv s mliečnou a potom horkou čokoládou.

    Želé z troch druhov čokolády (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po stuhnutí vyklopíme a servírujeme.

    Želé z troch druhov čokolády (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

gittka
mohla by som použit aj klasickú želatínu? s agar agar nemám skúsenosti.
zirafninka1
Dakujem Miska. Ano jasne.. Aj normalnu zelatinu. Akurat to mnozstvo prisposobit. Agar agar je jemnejsi, kremovejsi. Preto mi v dezertoch vyhovuje.
tinca
dobré, ale výnimočne krásne servírovanie
používateľ nemá avatar
ica
ica
Možno mám malý prehľad o sortimente, ale môže mi iekto povedať, čo je to agar agar? Ešte som o ňom nepočula. A kde sa dá kúpiť?
bejgi
Agar prášok je priehľadný želatínový prášok z hlbokomorskej červenej riasy rodu Floridae. Slovo agar je odvodené z názvu agar-agar, ktorý pochádza z malajzijčiny a znamená želé alebo rôsol.
Používa sa namiesto zvieracej želatíny.
Pôsobí protizápalovo, posilňuje črevá, žalúdok a pľúca.
Ako ostatné riasy obsahuje vysoké množstvo minerálnych látok (napr. vápnika, železa a jódu) a vlákniny. Makrobioticka strava :-) staci??? Kraaaasny koláčik, mňam :-)
sovka62
Kedysi, v mojich profesných začiatkoch sme agar-agar používali v laboratóriu. Nalievali sme ho do Petriho misiek ako živnú pôdu pre kultúry, ktoré sme skúmali. Boli to také šedivasté nevzhľadné vlákna, zlisované, pripomínalo to Hobru. Vtedy by mi ani nenapadlo, aké dobroty sa pomocou neho dajú vyrobiť. Veľmi sa mi to páči.
evanaaa
Aj mne sa páči tento pekný dezertík, len škoda, že aj biela čokolka nie je dia, len tmavá je.
hubarka35
mnam pekný dezertik akde ten agar predavaju v dakej špeci predajni?a možem aj oriešky pridat do čokolady-jednej vrstvy....
vavan
To vyzerá fantasticky ukladám do KK.
tinca
@s úhlasím so @s ovka62 je to vlastne živná pôda, v ktorej ideálne rastú mikroorganizmy, čiže používa sa na očkovanie v mikmro-labor. Ja to beriem ako chemik z profesionál.hľadiska. Ale v kuchyni je z toho želé-rôsol.
tetuska
presne takú formičku mám, ten dezert je perfektný...
klaura
veľmi chutne to vyzerá, o chuti nepochybujem ... nemám také formičky (kúpim) :))), zatiaľ budem robiť do kompótových misiek ...
dada1010
je to krásny dezert, ja mám práškový agar, nevieš mi povedať aká bola gramáž tých tyčiniek ?
zirafninka1
Dakujem. Dadi gramaz jednej palicky neviem. Ale viem ze jedna palicka je na 0,54 litra trkutiny. Pracuje sa ti dobre s praskovym agarom? Ja som raz mala a nechcel sa mi rozpustit. Ale to bola moja prva skusenost s agarom, tak som to mozno ja pokaslala. Odvtedy sa bojim kupit ho.
dada1010
Ja používam práškový a zatiaľ som nemala žiadny problém, hneď sa rozpustil.
hubata
Ešte ja by som chcela vedieť: tá zelená bombuľka je čo?