Foto: zirafninka1
Jednoduchý a efektný dezert.
Postup
-
1
Suroviny na prípravu.
-
2
V 200 ml smotany necháme namočenú polovicu agar agar tyčinky aspoň 10 - 15 min. Ja tyčinku trhám na menšie kúsky, rýchlejšie sa rozpustí. Po uplynutí tohto času smotanu a agar agar dáme na sporák a na slabom ohni miešame, kým sa agar agar úplne nerozpustí. Odstavíme zo sporáka.
-
3
Do horúcej tekutiny pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa celkom neroztopí.
-
4
Tekutinu nalejeme do formy a necháme stuhnúť. Na 6 malých bábovičiek by stačila polovičná dávka. Ja som zvyšok naliala do zapekacej misy a potom krájala na rezy.
-
5
Želé necháme stuhnúť a postup opakujeme najprv s mliečnou a potom horkou čokoládou.
-
6
Po stuhnutí vyklopíme a servírujeme.
Používa sa namiesto zvieracej želatíny.
Pôsobí protizápalovo, posilňuje črevá, žalúdok a pľúca.
Ako ostatné riasy obsahuje vysoké množstvo minerálnych látok (napr. vápnika, železa a jódu) a vlákniny. Makrobioticka strava :-) staci??? Kraaaasny koláčik, mňam :-)