Želé z troch druhov čokolády (fotorecept)
Autor receptu: zirafninka1
Jednoduchý a efektný dezert.
Postup
- Suroviny na prípravu.
- V 200 ml smotany necháme namočenú polovicu agar agar tyčinky aspoň 10 - 15 min. Ja tyčinku trhám na menšie kúsky, rýchlejšie sa rozpustí. Po uplynutí tohto času smotanu a agar agar dáme na sporák a na slabom ohni miešame, kým sa agar agar úplne nerozpustí. Odstavíme zo sporáka.
- Do horúcej tekutiny pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa celkom neroztopí.
- Tekutinu nalejeme do formy a necháme stuhnúť. Na 6 malých bábovičiek by stačila polovičná dávka. Ja som zvyšok naliala do zapekacej misy a potom krájala na rezy.
- Želé necháme stuhnúť a postup opakujeme najprv s mliečnou a potom horkou čokoládou.
- Po stuhnutí vyklopíme a servírujeme.