Želé z troch druhov čokolády (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Jednoduchý a efektný dezert.

Postup

  1. Suroviny na prípravu.
  2. V 200 ml smotany necháme namočenú polovicu agar agar tyčinky aspoň 10 - 15 min. Ja tyčinku trhám na menšie kúsky, rýchlejšie sa rozpustí. Po uplynutí tohto času smotanu a agar agar dáme na sporák a na slabom ohni miešame, kým sa agar agar úplne nerozpustí. Odstavíme zo sporáka.
  3. Do horúcej tekutiny pridáme nalámanú bielu čokoládu a miešame, kým sa celkom neroztopí.
  4. Tekutinu nalejeme do formy a necháme stuhnúť. Na 6 malých bábovičiek by stačila polovičná dávka. Ja som zvyšok naliala do zapekacej misy a potom krájala na rezy.
  5. Želé necháme stuhnúť a postup opakujeme najprv s mliečnou a potom horkou čokoládou.
  6. Po stuhnutí vyklopíme a servírujeme.