Želé rezy

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Želé rezy
Foto: Dr. Oetker
8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balíček
500 ml
4 ks
150 g
1  balíček
1 KL
125 ml
125 ml
200 g
1/2 balíčka
500 ml
1 balíček
500 g
150 g
1 balíček
100 ml
2 balíčky




Postup

  1. 1

    Pripravíme ovocné želé s vodou podľa návodu na obale. Teplé želé nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme 5 hodín v chladničke stuhnúť. Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor a pomarančovú kôru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Opatrne ručne vmiešame olej a džús. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamiešame.

  2. 2

    Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť. Stuhnuté želé vyklopíme na pracovnú plochu, fóliu opatrne stiahneme a želé rozkrájame na malé kocky. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu so smeta-fi xom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom.

  3. 3

    Stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Do pripraveného stužovača ihneď vmiešame po častiach ušľahanú šľahačku a kyslú smotanu. Nakoniec ručne vmiešame polovicu želé kociek. Náplň rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a ozdobíme zvyšnými želé kockami. Dáme na 1 hodinu stuhnúť do chladničky, potom nakrájame na rezy a servírujeme.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia