Foto: Dr. Oetker
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 balíček |
|
500 ml |
|
4 ks |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
1 KL |
|
125 ml |
|
125 ml |
|
200 g |
|
1/2 balíčka |
|
500 ml |
|
1 balíček |
|
500 g |
|
150 g |
|
1 balíček |
|
100 ml |
|
2 balíčky |
|
Postup
-
1
Pripravíme ovocné želé s vodou podľa návodu na obale. Teplé želé nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme 5 hodín v chladničke stuhnúť. Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor a pomarančovú kôru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Opatrne ručne vmiešame olej a džús. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamiešame.
- 2
Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť. Stuhnuté želé vyklopíme na pracovnú plochu, fóliu opatrne stiahneme a želé rozkrájame na malé kocky. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu so smeta-fi xom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom.
- 3
Stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Do pripraveného stužovača ihneď vmiešame po častiach ušľahanú šľahačku a kyslú smotanu. Nakoniec ručne vmiešame polovicu želé kociek. Náplň rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a ozdobíme zvyšnými želé kockami. Dáme na 1 hodinu stuhnúť do chladničky, potom nakrájame na rezy a servírujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu