Želé rezy

Autor receptu: redakcia

8
porcií
40 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme ovocné želé s vodou podľa návodu na obale. Teplé želé nalejeme do formy vyloženej potravinárskou fóliou a necháme 5 hodín v chladničke stuhnúť. Na prípravu cesta ušľaháme vajcia, cukor, vanilínový cukor a pomarančovú kôru elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Opatrne ručne vmiešame olej a džús. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a zamiešame.
  2. Cesto rozotrieme na vymazaný a múkou vysypaný plech a uhladíme. Dáme do predhriatej rúry piecť. Stuhnuté želé vyklopíme na pracovnú plochu, fóliu opatrne stiahneme a želé rozkrájame na malé kocky. Na prípravu náplne ušľaháme smotanu so smeta-fi xom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni. Zmiešame kyslú smotanu s cukrom a vanilkovým cukrom.
  3. Stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Do pripraveného stužovača ihneď vmiešame po častiach ušľahanú šľahačku a kyslú smotanu. Nakoniec ručne vmiešame polovicu želé kociek. Náplň rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus a ozdobíme zvyšnými želé kockami. Dáme na 1 hodinu stuhnúť do chladničky, potom nakrájame na rezy a servírujeme.