Želatínový koláč marhuľový

steak - bez fotkysteak, 4. apríla 2013

Suroviny

4 ks
26 dkg
8 PL
10 PL
26 dkg
1/2 bal.
2 0,7 l fľaše
2 bal.




Postup

  1. 1

    surovina 1-5 zmiešame v mixéri. Pridáme 1/2 balenia prášku do pečiva a zľahka ho primiešame ku zmesi. Zmes vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a pečieme. Cesto necháme ochladnúť. Potom potrieme marhuľovým džemom a poukladáme marhule.

  2. 2

    Pripravíme si želatínu. Šťavu z dvoch fliaš marhuľového kompótu doplníme do 1 litra vodou a dáme na sporák zovrieť. V hrnčeku si rozmiešame trošku komótu a 2 zlaté klasy. Keď nám začne vrieť zmes na sporáku pridáme zmes z hrnčeka a miešame, kým nestuhne. Necháme trošku vychaldnúť a vylejeme na koláč. Necháme úplne stuhnúť a podávame.

Diskusia k receptu

kimlo
Stará dobrá klasika... takéto šťavnaté koláče mám rád..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia