Zebra (fotorecept)

Autor receptu: eldina

aj ked je cesto na tortu stále to isté-vzhľad je zaujímavý..:)

50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. /dnes som 1.x zabudla odfotiť " Potrebujeme"-aj ked som to mala "nanaranžované"/...:)-asi ma zabával ten ďumbier..:)...ale aspoň som odfotila šálku, aby ste mali "mierku"..:)......kým začnete s cestom, trúbu treba predhriať na 180 °C...lebo príprava cesta trvá len chvíľu
  2. ale je to jednoduché-všetko len mixérom miešať.najprv vajcia s cukrom, do peny...pridať vlažné mlieko, olej....v druhej miske zmiešať múku, vanilkový cukor a PDP...a pomaly vmiešať do cesta.../teda-pomaly sypať, mixérom miešať rýchlo/..:)
  3. cesto rozdeliť do dvoch misiek, do jedného pridať kakao/v 2 -3 PL vriacej vody ho trochu premiešať/...formu na tortu vytrieť olejom a posypať polohrubou múkou..
  4. a teraz príde zábava...:) do stredu formy dať 3 PL bieleho cesta, naň dať 3 PL kakaového cesta a opäť 3 PL bieleho ...a tak dalej.../ak chcete silnejšie pruhy-skúste dávať 4-5 PL/
  5. a tak sa hráte, kým neminiete všetko cesto..:).../na obrázku je len polovica, je ho samozrejme viac/
  6. cestom nehrkať a netriasť, opatrne ho vložiť do trúby...asi po 15 min /uvidíte, ked už bude hnednúť/ len prekryť papierom na pečenie, aby zhora nezhorelo, piecť cca 40-50 minút...
  7. a tu je-upečená fešanda..:)....upečený korpus môžte použiť aj na tortu alebo len tak, s lekvárom/ako aj ja, nechcelo sa mi opäť robiť tortu, tak som ju len v strede prekrojila a potrela lekvárom/...či "len tak", bez ničoho, lebo má chuť bábovky..:)
  8. mňam , rozplýva sa v ústach...:)