Zdravé slivkové muffiny

pipnat - bez fotkypipnat, 10. marca 2014

Recept som našla v jednej z knižiek Recepty zo života. Určený hlavne pre tých, ktorí uprednostňujú zdravšie varianty koláčikov:) Sú skôr "hutnejšie", ale výborné:) Zobraziť celý popisRecept som našla v jednej z knižiek Recepty zo života. Určený hlavne pre tých, ktorí uprednostňujú zdravšie varianty koláčikov:) Sú skôr "hutnejšie", ale výborné:) Nestihla som odfotiť, možno pridám fotku dodatočne.

10 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
300 ml (voda)
75 g (kokosový olej)
1 ks
1 čl
320 g
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Slivky povaríme asi 4 minúty v 250 ml džúsu (ja som použila vodu, nakoľko som nemala a recept som chcela hneď vyskúšať, tým pádom boli muffinky menej sladké, čo mne veľmi vyhovuje).

  2. 2

    Necháme vychladnúť, pomixujeme, pridáme zvyšnú tekutinu a ostatné suroviny a poriadne vymiešame. Komu sa cesto zdá príliš tuhé, môže pridať aj mlieko. Cesto dáme do formičiek na muffiny (prípadne na iné koláčiky) a pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút. Vyšlo mi 12 kusov. Zdravé maškrtenie:)

Diskusia k receptu

pipnat
dobrý nápad, ja mám v pláne najbližšie dať mandle:)
rencika
...teraz mám obdobie zdravých maškŕt a toto môže byť naozaj dobré a tiež to vyzerá ako jednoduché a to je práve pre mňa...ďakujem...určite vyskúšam...
pipnat
to som veru neskúšala, ale myslím, že by to išlo, tým pádom ich nemusíš variť a namiesto džúsu použiť vodu do sliviek, vidíš? super nápad:):)
pipnat
@rencika , ja len takéto zdravé...mám toľko nových receptov na vyskúšanie, len u nás si to väčšinou jem iba ja sama - som zvyknutá na menej sladké - ale robím tak, že si to pekne všetko nabalím a časť dám zamraziť a potom vyberám a maškrtím...s dobrým pocitom, že je to menej kalorické...:)
tiginko
ja som ani nevedela, že aj slivkový džús sa predáva




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia