Zdravé muffiny od Tinky

tinkibinki - bez fotkytinkibinki, 26. júna 2012

koláčiky vznikli kombináciou troch rôznych receptov , pričom "klasické" suroviny som sa snažila nahradiť zdravšou alternatívou.. a veľmi nám chutili ;)

18
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

180 g
70 g
100 g
 prírodné sladidlo
80 ml /palmový
300 g
3 ks zrelé
2 ks
10 g
 nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zmiešam olej, vajíčka a cukor

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 1
  2. 2

    pridám biely jogurt.. netreba sa báť zvláštneho vzhľadu :)

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 2
  3. 3

    vysledok vyzera asi takto..

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 3
  4. 4

    primiešam rozmixované alebo roztlačené banány. Roztlačené sú lepšie, v ceste potom zostanú väčšie kúsky, mňam :P

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 4
  5. 5

    do zmesi zamiešam múku z ovsených vločiek

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 5
  6. 6

    potom nasledujú jemné ovsené vločky, perníkové korenie, vanilka, vínny kameň a stevia - ja používam tekutú, takže si "nakvapkám" vždy podľa chuti :)

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 6
  7. 7

    pridám už len nasekané oriešky a čokoládu - táto surovina asi nie je spomedzi zdravých :) komu by veľmi vadilo dá sa použiť biočokoláda alebo vynechať úplne :)

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 7
  8. 8

    ja som do zmesi ešte pridala kakao pre farbu a naliala do papierových košíkov asi do 3/4. Pečiem cca 25 min na 180 stupňoch

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 8
  9. 9

    ...tadaaa... :)

    Zdravé muffiny od Tinky  - obrázok 9

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
vínny kameň sa používa namiesto kypriaceho prášku, je zdravší lebo neobsahuje fosfáty. Ja som ho kúpila v bio-obchode, 40g balenie stálo okolo eura :)
@tinkibinki , recept je už uložený medzi " Muffinami". Vínny kameň nemám, ale stačí aj PDP, a miesto stévie nakvapkám iné sladidlo. Mám dokonca aj agávový sirup, tiež je dobrý. Chýba mi aj kokos. olej ( mám sezamový, ale ten tam asi nejde) a vločková múka.
A čo sa týka čokolády, nie je nezdravá, ak máš vyšší podiel kakaa, 60 - 75%, lebo obsahuje veľa anioxidantov.

Pridaj komentár k receptu: