Foto: svidka
Recept na zdravé a veľmi chutné medovníčky, ktoré sú ihneď mäkké.
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Zo všetkých surovín spracujeme cesto a necháme ho 1-2 dni odpočinúť v chladničke.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme na hrúbku 4mm a vykrajujeme.
- 3
Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Pečieme pri 170°C cca 10 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Najprv som sa obával, či ich bude dosť, ale napokon vystačilo pre všetkých spolužiakov, ktorým som ich rozdal ako malý vianočný darček, a tiež ostalo ešte v dvoch krabičkách doma. Voňajú náádherne, sú perfektne mäkké, lepšie som si hádam ani nemohol priať, ani chuťovo nemajú chybu. Ako píše @julica - nádherné, podarené, voňavé starosvetské medovníčky :)
A ešte sa priznám s drobnou úpravou - namiesto orechov som použil mleté ovsené vločky, ale nabudúce vyskúšam aj originál :)