Foto: palokuchki
Zazvorove kolaciky trochu inak.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto: | |
110 g |
|
90 g |
|
3 ks |
|
120 ml |
|
2 PL |
|
100 g |
|
200 g |
|
2 KL |
|
plnka: | |
250 g |
|
60 g |
|
2 PL |
|
na ozdobu: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
|
Postup
-
1
Najprv som vymiesala maslo s cukrom. Potom som k maslu za staleho slahania postupne pridala vajicka.
-
2
Pouzila som takyto kandizovany zazvor. Bol dost velky, tak som ho pokrajala na mensie kusky.
-
3
K vymiesanemu maslo som pridala pokrajany zazvor, kyslu smotanu a golden syrup. Vsetko som spolu premiesala. Namiesto golden syrupu sa moze pouzit med.
-
4
Na koniec som pridala muku rozmiesanu s praskom do peciva.
-
5
Pouzila som formu, ktora je velkostou presne taka ista ako zvycajna forma na muffiny. Tato forma ma ale 24 ovela mensich priehlbiniek s objemom asi 25ml. Aby sa mi lahsie davalo cesto do formy dala som si cesto do vrecka na zdobenie.
-
6
Takto som naplnila formu, ktoru som si pred tym vymastila maslom. Kolaciky som piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
-
7
Upecene kolaciky som ulozila na mriezku a nechala vychladnut.
-
8
Philadelfia syr som vymiesala s cukrom a citronovou stavou. Syr som nastriekala na kolaciky a vrch som ozdobila vykrojenou zelatinou, kandizovanym zazvorom a ceresnou.
-
9
No a tu som odfotila ako som si urobila zelatinu na vykrajovanie. Pripravila som si zelatinu podla navodu na krabici, dala som tam ale trochu menej vody, aby bola zelatina hustejsia. Do plochej nadoby som naliala tenku vrstvu zelatiny a nechala som ju stuhnut. Potom som si malou formickou vykrajovala pozadovane tvary. Stierkou na cesto som si vykrojene tvary nadvihla a preniesla na kolaciky.
urobím to je podľa mojej chute mňaaam