Závitky z údeného lososa

Autor receptu: cokomilka

jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.

4
porcie
85 minút
príprava

Postup

  1. Lososa nakrájame na široké pláty. Z nich nakrájame čo najširšie trojuholníky. Zvyšky lososa zomelieme. Zmixujeme šľahačku, lososa a citrónovú šťavu z 1/2 citróna na hladký krém.
  2. Trojuholníky lososa zvinieme do kornútkov a naplníme ozdobnou trubičkou. Kladieme na misu vyloženú šalátovými listami tak aby sme vytvorili pyramídku. Ozdobíme plátkami citrónu a navrch na citrónový plátok dáme kôpku kaviáru ako ozdobu. Podávame vychladené.
  3. Iná varianta: šľahačku nahradíme neochutenou majonézou a ďalej postupujeme podľa predošlého.