Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami fotorecept

klimeczek - fotkaklimeczek, 29. júna 2015
Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept)
Foto: klimeczek

Snažím sa aby moje výtvory nie len výborne chutili ale aby lahodili aj očiam. A pokiaľ možno aby to celé aj pekne hýrilo farbami. Zobraziť celý popisSnažím sa aby moje výtvory nie len výborne chutili ale aby lahodili aj očiam. A pokiaľ možno aby to celé aj pekne hýrilo farbami. Ak màte chuť na sladké ale hrešiť chcete len minimálne vyskúšajte tento závin. Bude Vám chutiť určite!

4 - 8
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
3 ks
300 ml
100 g
150 g
50 g (nemusí byť)
100 g
50 g
1 ks
1 ks
1 ks
50 ml (nemusí byť)

Postup

  1. 1

    Listkové cesto si rozvaľkame a potrieme vrstvou dvoch zmiešaných tvarohov.

    Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cukor na panvici roztopíme na karamel. Vytlačíme šťavu z pomarančov a pridáme vanilkový struk. Vložíme ošupané a rozštvrtené hrušky a krátko povaríme kým sa šťáva nezredukuje a hrušky ale stále zostanú al dente.

    Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Marinované hrušky naukladáme na vrstvu tvarohu spolu s malinami a podľa chuti aj orechami. Zvinieme, potrieme žĺtkom a dáme piecť do rúry.

    Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do pomarančovej šťávy ktorá nám zostala vmiešame zlatý klas ktorý si rozmiešane v smazané na šľahanie. Necháme prejsť varom a odstavíme. Takto vniknutý pomarančovo-vanilkový krém chutí k štrudličke vynikajúco.

    Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ja som podával v ponarančovej šupke ktorá poslúžila ako chutnà miska. Zdobiť čerstvými malinami - povinnosť! :-) Dobrú chuť prajem

    Závin s čerstvými malinami a marinovanými hruškami (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha