Foto: izabella929
Mne sa osvedčil tento spôsob odkladania hrášku na zimu..nemrazím ho, lebo mi to nechutí.Takto zaváram hrášok už roky a nikdy sa mi nepokazil a Zobraziť celý popisMne sa osvedčil tento spôsob odkladania hrášku na zimu..nemrazím ho, lebo mi to nechutí.Takto zaváram hrášok už roky a nikdy sa mi nepokazil a mám vždy po ruke, keď potrebujem.Tento rok je o tretinu menej hrašku , ako som bola zvyknutá...ale bude ešte aj druhá úroda,možno to vyváži..
príprava
na 70 °C
Postup
-
1
Dnes som na záhrade obrala všetok dozretý hrach.vytrhala som všetko aj s koreňom, pretože už nekvitne.
-
2
Obrala som všetky lusky a vylúpala hrášky..poriadne som ho umyla pod tečúcou vodou, musí byť úplne čistý bez prímesí a smetí od kvetu.
-
3
Pripravila som poháre od výživy a strerilizovala som ich aj s vrchnákmi..
-
4
Do pohárov som nasypala hrášok..
-
5
Do každého pohára som pridala pol kávovej lyžičky soli a plnú kávovú lyžičku octu.
-
6
Všetko som zaliala studenou vodou až po vrch..
-
7
Poháre som utavorila..
-
8
Na dno veľkého hrnca som uložila staršiu útierku, uložila som na ňu poháre a všetko som zaliala studenou vodou až po vrch..Hrášok sa strerilizuje plnú 1 HODINU. Po hodine varenia, hrniec zanesiem do komory a dám na zem na dlaždice do druhého dňa.Ráno hrniec položím znovu na sporák a varím ,,, POL HODINU,,,,znova po pol hodine zanesiem do komory na dlaždice. Tretí deň ráno dám na sporák a sterilizujem už iba ,,,15 minút,,,dám do komory na dlažbu a keď úplne vychladnú, uložím do police..
-
9
Hotové strerilizované mi vydržia, ak ich neminiem všetky aj 3 roky..Tieto, ktoré su na foto, sú vlaňajšie, pretože ešte sterilizácia tohoročnej úrody neskončila...teraz sú na sporáku...
Diskusia k receptu