Zasnežené pečivo

Autor receptu: droetker

Komerčný recept<br />

20 ks
porcií
35 minút
príprava
12 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Postup

  1. Na prípravu cesta vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, vyškriabeme z neho dužinu a zamiešame ju do práškového cukru. Na doske zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor s dužinou zo struku, vajce a žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180°C <br /> Teplovzdušná rúra: 160°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút
  2. Upečené pečivo necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme krémom.
  3. Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale. Polejeme povrch pečiva a ešte tekutú polevu ozdobíme cukrovými snehovými vločkami. Necháme stuhnúť a uložíme na chladné miesto.