Foto: zdenulla
Toto je recept "čo chladnička dala". Ocino kúpil novú "rúru" (takú malú prenosnú z jedného hypermarketu), tak som ju chcela vyskúšať :)
porcie
na 180 °C
Suroviny
1 ks |
|
200 g |
|
2 ks |
|
250 ml |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2-3 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3 ks |
|
podľa chuti mala som zvyšok, cca 200 g |
|
|
Postup
-
1
Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme vo vode s plátkami citróna cca 10 minút. (ja som vodu osolila bylinkovou soľou, ale nemusí byť, zálievka bude ochutená dosť) Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Šunku nakrájame na kocky.
- 2
Pripravíme si zálievku: Syry nastrúhame, zmiešame s vajíčkami, smotanou, cesnakom a koreninami (soľ, korenie, bazalka, paprika). Primiešame nakrájanú šunku. (ak je zálievka, príliš hustá, zriedime trochou mlieka)
- 3
Plech (ja som použila tortovú formu nakoľko do novozakúpenej "rúry" som nič iné nenapchala) vytrieme maslom, vysypeme doň cestoviny, zalejeme polovicou zálievky a premiešame. Navrch nakladieme uvarený karfiol a prilejeme zvyšok zálievky. Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 °C (podľa rúry) Pred dopečením môžme posypať postrúhaným syrom
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Naozaj výborná pochúťka:-))