Zapekaný karfiol

zdenulla - fotkazdenulla, 29. novembra 2012
Zapekaný karfiol
Foto: zdenulla

Toto je recept "čo chladnička dala". Ocino kúpil novú "rúru" (takú malú prenosnú z jedného hypermarketu), tak som ju chcela vyskúšať :)

4-5
porcie
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
200 g
2 ks
250 ml
podľa chuti
podľa chuti
2-3 strúčiky
3 ks
podľa chuti mala som zvyšok, cca 200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a uvaríme vo vode s plátkami citróna cca 10 minút. (ja som vodu osolila bylinkovou soľou, ale nemusí byť, zálievka bude ochutená dosť) Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Šunku nakrájame na kocky.

  2. 2

    Pripravíme si zálievku: Syry nastrúhame, zmiešame s vajíčkami, smotanou, cesnakom a koreninami (soľ, korenie, bazalka, paprika). Primiešame nakrájanú šunku. (ak je zálievka, príliš hustá, zriedime trochou mlieka)

  3. 3

    Plech (ja som použila tortovú formu nakoľko do novozakúpenej "rúry" som nič iné nenapchala) vytrieme maslom, vysypeme doň cestoviny, zalejeme polovicou zálievky a premiešame. Navrch nakladieme uvarený karfiol a prilejeme zvyšok zálievky. Pečieme 20-25 minút pri teplote 180 °C (podľa rúry) Pred dopečením môžme posypať postrúhaným syrom

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Nákyp bol vynikajúci! Keďže som postup dnes už nečítala, tak som rozdelila cestoviny aj na vrch, posypala strúhaným syrom a poukladala plátky masla a zapiekla.
Naozaj výborná pochúťka:-))

Pridaj komentár k receptu: